2023.02.17. 14:23:41 7018 283

Beszélnünk kell róla! - A "nagydolog" és ami mögötte van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak dolgok, amikről nem beszélünk. Mert kellemetlen, ciki és így tovább. Ilyen az a hely, ahová a király is gyalog jár. És ilyenek az ehhez köthető kis-, de főleg nagydolgok. Természetesen nem a „dolgok” napi rendszerességgel történő kibeszélésére gondoltunk.:-) De az ezzel kapcsolatos problémák is erősen tabusítva vannak.

Nagydolog:) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagydolog:)

Míg a legintimebb pillanatainkat, titkainkat megosztjuk a közösségi oldalakon, ám ez a téma valamiért még a párunk előtt is kerülendő számunkra. Mondjuk ki, hogy mérföldkőnek számít egy kapcsolatban, ha a felek mernek akkor megszabadulni a méreganyagoktól, ha a másikkal éppen egy lakásban tartózkodnak.:-) Ez kinek hosszabb, kinek rövidebb folyamat, de általában a kapcsolat elején mindenkinek ciki.

Pedig – ahogy sok minden mással összefüggően is – jó lenne a székeléssel kapcsolatos szégyenérzetet is legyőzni és ha kell, beszélni róla. Mondjuk, ezekről is:

Már ilyen is van!

Korábban azt gondoltam, a toalett magassága olyan amilyen, nincs jelentősége. De nagyon is van! Mert van az a magasság, van az a póz, amiben – hogy úgy mondjam – könnyebb a nyomás. A székelés folyamatát könnyítheti meg egy speciálisan erre a célra kialakított wc-sámli, ami olyan magasságba emeli a lábat, ami a legoptimálisabb a kakilás folyamatához.

Nagyon nem mindegy a „külső”

A széklet állagából, kinézetéből, de akár a szagából is sok mindenre következtethetünk egészségünket illetően. Ha előbb nem is, kezdő szülőént erre az ember mindenképpen rádöbben, hiszen egy kisbaba esetén a pelenkában landoló végtermék valóban kisebb térkép lehet a gyerkőc éppen aktuális állapotához. Ha csak abból indulunk ki, hogy betegség esetén az orvos első kérdése a babával kapcsolatban az, hogy volt-e széklete? Úgyhogy érdemes figyelni, nem csak a gyerek produktumát, hanem a sajátunkat is, pláne, ha éppen valamilyen problémát is érzékelünk magunkon.

Amennyire nem beszélünk róla, …

… annyira szeretjük hallgatni, olvasni a székeléssel kapcsolatos humoros történelmi „eseményeket”. Mert nincs is annál viccesebb és/vagy érdekesebb, mint megtudni egy-egy sztorit, érdekes történetet a régmúltból, ismert történelmi személyekről.

Az a bizonyos új szint:-)

Habár brit tudósok még nem bizonyítják, sokan tapasztalatból tudjuk, ha egy párkapcsolatból kikerül a „kaka-tabu”, onnantól fogva sokkal boldogabb, felszabadultabb tud lenni a kapcsolat is. A férfiaknak sokkal könnyebben megy a „tabudöntögetés”, ám a nőknél ez kicsit nehezebb dió.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.