2023.01.24. 09:35:00 5891 233

Bókolj, mert egy kis extra kedvesség sohasem árt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az udvariasság és az udvariaskodás között van egy árnyalatnyi, de annál fontosabb különbség, nem hiába van két szavunk rá. Az egyik mögött jóval kevesebb tartalom és valódiság húzódik. Amennyiben pont azért nem vagy kedveskedős típus, mert üresnek és alakoskodónak érzed magadtól, meg kell, hogy nyugtassalak: A kedvesség tanulható!

Női dicséret - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női dicséret

Gyakorlat teszi a mestert! Tehát jobb tudatosan emlékeztetni magadat arra - igen, az elején akár naponta többször is-, hogy mindenkire mosolyogni illik, de legalább kedvesen köszönj rá a környezetedben élőkre! Ez nem csak mások közérzetéhez ad hozzá, de a te életedet is javítani fogja, hiszen amit adsz, azt kapod vissza!

“A nyíltság bók, egyenlőséget sugall. Így beszélnek az igaz barátok.”
Peggy Noonan

Magától megy már a köszönés és szívből szól a mosolyod? Lépj szintet és kommunikálj pozitívan, míg a kellemetlen helyzetekben is próbálj meg kevésbé agresszíven reagálni, mint korábban.
Szögezzük le azt, hogy a kedveskedő szó még a kezdeti fázisban sem alapulhat hazugságra! A legnehezebb olyan emberrel megfordítani a viszonyunkat, akit különösképpen nem kedvelünk. Azonban, amikor félretesszük a személyeskedést megláthatjuk a másik emberben is a jót és a dicsérendőt, pl. nagyon jó stílusérzékkel öltözködik vagy céltudatos.

“A legnagyobb bók, amit valaha kaptam, az volt, amikor valaki megkérdezte, mit gondolok és figyelt a válaszomra.”
Henry David Thoreau

Hogyan bókolnak az ellenkező neműek?

Amíg a nőknek a férfiaktól jobban esik a személyiségükről és a belső értékeikről szóló bók, addig a nőktől szívesen fogadják a külsejükről szóló bókokat is.
A nők természetesen szeretnek tetszeni a férfiaknak is, de a “vetélytársak” elismerő szavai az igazi elismerések.
Sajnos a legtöbb férfi nem tud a legmegfelelőbb módon bókolni a neki tetsző nőknek, hiszen ezek a bókok általában szexuális jelleggel vannak átitatva, és a nővel azt érzékeltetik, hogy a testiségnél megáll a feléje irányuló az érdeklődés. Nekik azt tanácsolják, hogy ne nők genetikai adottságai felől közelítsék meg a témát, inkább koncentráljanak azokra a tulajdonságokra, amik konkrétan az adott nő érdeme.

“Ha azt akarja, hogy egy nő ragyogjon, ne olyankor bókoljon neki, amikor kiprovokálja.”
Iselin C. Hermann

Habár a férfiak nem igazán emlegetik fel, de ugyanúgy vágynak az elismerő szavakra, mint a hölgyek. Pszichológiai szempontból, a szívből jövő, őszinte bókok szintén kulcsfontosságúak a férfiak önbecsülésének szempontjából.

Mit tudsz megdicsérni másokon?

Bármit! Tényleg szinte bármit meg lehet dicsérni a másikon, de figyeljünk oda, hogy milyen a másik személyisége. Ha tudjuk, hogy valamit kimondottan nem szeret magán vagy magában, azt ne dicsérjük fennhangon társaságban, mivel azt érezheti, gúnyolódunk rajta.
A kisugárzás, a humorérzék, az intelligencia és a stílusérzék mind olyan tulajdonságok, amelyek bátran lehetnek bók és kedveskedés tárgyai.

ˇ"Az őszinte bókok és a jóindulatú megjegyzések olyanok, akár a drága ékszerek, dédelgeted és őrzöd - a szív kamrájában.”
Eline Snel

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...