2016.08.14. 11:40:17 14001 331

Bubis vagy nem bubis? Ez itt a kérdés! – „Savas” vagy mentes víz a jobb?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki a szénsav nélküli vizet részesíti előnyben, merthogy a „bubis” „csíp” (főleg hidegen), meg puffad is tőle az ember. Más el sem tudná képzelni a szomjoltóját buborékok nélkül, mert ha az nincs benne, akkor a víz olyan „üres”. Hát, ízlések és pofonok különbözőek. De miért jó nekünk az egyik, és miért a másik?

Víz poharakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz poharakban

Víz, ami kiment a divatból

Valóban, mintha manapság kicsit megfeledkeztünk volna a szénsavas ásványvízről, és sokkal inkább a mentes változat felé húznánk. Sokszor nem is az egészségünk, sokkal inkább a divat miatt. Pedig a szénsavas vizeknek is megvan az előnye.

Akiknek tényleg veszélyes

Persze, vannak, akiknek a gyomra valóban érzékenyebb erre a finom nedűre. Ők felpuffadnak tőle, megfájdul a hasuk, egyáltalán nem kellemes teltségérzetet tapasztalhatnak. Akár nekik, akár másnak is fontos szabály, hogy a „bubis” vizet inkább kortyolgatva fogyasszák, minthogy egy húzásra megigyák. Ez talán segíthet. Óvatosságra intenénk a sok ásványvíz fogyasztásával kapcsolatban a sportolókat, illetve a fizikai munkát végzőket és a túl sok gyomorsavval küzdőket.

Amiért nem érdemes lemondani a bubikról

Az apró buborékok egyáltalán nem hatnak olyan rosszul a szervezetünkre, mint ahogy azt gondoljuk.

-felpezsdíti a gyomor és a száj nyálkahártyáját

-ha kis mértékben is, de fertőtlenít

-segíti a belek munkáját, hiszen ösztönzi az emésztőnedvek termelődését

-élénkíti a gyomor mozgását

-tisztítja az ízlelőbimbókat a szájban

-serkenti a nyáltermelést

-csökkenti az éhségérzetet, ezáltal segíti a fogyást

-támogatja testednek az ásványi anyagok felvételét

-kimossa a húgyútból azokat a baktériumokat, amelyek gyulladást okozhatnak

Ha félnél az elsavasodástól…

… ne tedd! A szénsavas ásványvíz fogyasztása ezt nem befolyásolja.

És még a konyhában is tud

Lehet szószok, mártások alapanyaga, de palacsintatésztába is kerülhet szénsavas ásványvíz.

Jó hír, hogy a „savas” víz tovább eláll, így a vele készült frissítők, limonádék, fröccsök tovább nyújtanak számunkra üdítő perceket.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Friss, ropogós, ellenállhatatlan – így készül az almás-zelleres saláta

A zeller sokáig alulértékelt volt a nyári konyhában – pedig roppanós, frissítő, és jól párosítható gyümölcsökkel vagy krémes hozzávalókkal. Ez az almás-zelleres saláta nemcsak gyorsan elkészül, de ideális hűs fogás lehet egy meleg napon, akár egy szelet hús vagy grillezett sajt mellé is.

Kozmetikumok helyett kamillatea? – Természetes szépségápolás új megvilágításban

Az utóbbi években egyre többen keresnek vissza a természetes, letisztult bőrápoláshoz – sokszor nem csupán divatból, hanem bőrproblémák, túlérzékenység vagy a tudatosabb életmód iránti igény miatt. A fürdőszobai polcokról lassan háttérbe szorulnak a szintetikus, túlságosan illatosított készítmények, és előtérbe kerülnek az egyszerű, jól bevált otthoni megoldások. A kamillatea például nemcsak megfázásra jó – hanem az egyik legsokoldalúbb természetes szépségápoló is.

Szezámmaggal nem csak szórunk – meglepő fogások, ahol főszerepet kap

A szezámmagot gyakran csak dekorációként használjuk – szórunk belőle péksütemény tetejére, egy saláta szélére, vagy megkoronázunk vele egy tál ázsiai tésztát. Pedig ez a kicsi, de ízgazdag mag sokkal többre hivatott. A gasztronómiában évezredek óta használják szerte a világon, és nem csak a jól ismert tahiniben van lehetőség. Most mutatunk néhány ötletet, ahol a szezámmag nem mellékszereplő, hanem valódi főhős.