2021.10.20. 15:21:44 6928 227

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál a Millenáris Parkban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyolcvan ország 4-12 éveseknek szóló mozi- és rövidfilmjeiből válogat a Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál, amely a vetítések mellett filmes workshopokkal, neves magyar színészekkel és a Rutkai Bori Banda koncertjével várja a családokat szombaton és vasárnap a Millenáris Parkban, a Nemzeti Táncszínházban.

Gyerekek a moziban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a moziban

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló, magyarországi filmfesztivál, melynek programjain a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit.A Cinemira TEEN után induló Cinemira KIDS kétnapos gyerekfilmünnepen több mint nyolcvan országból száz gyerekfilm látható. Az óránként induló filmes programban korosztályokra bontva, 4-6, 7-9, és 10-12 éveseknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek.

Itt debütál Jankovics Marcell kultikus rajzfilmje, a Fehérlófia 4k felbontású, digitálisan felújított változata. A Panoráma programban a legkiemelkedőbb, gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet, ilyen a többszörösen díjnyertes, holland Csúnya Gyerekek Klubja vagy az újrahasznosításról szóló, olasz animációs mese, a Kikukázva. Emellett idén is megjelennek a hazai kedvencek, úgymint a Kuflik és a Városi legendák című animációs sorozatok egészestés filmváltozatai.

A Cinemira KIDS versenyfesztivál, amelyen a rangos szakemberekből álló zsűri Aranymókus-díjjal jutalmazza a legjobb alkotásokat, valamint az esemény elmaradhatatlan részeként a gyerekzsűri dönt a legjobb magyar gyerekfilm díjáról.

Mint a szervezők hangsúlyozzák, a fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. Azok a gyerekek, akiket a színészmesterség érdekel, a Filmszínész leszek! beszélgetésen első kézből kaphatnak tippeket és hallhatnak kulisszatitkokat olyan előadóművészektől, mint Für Anikó, Lovas Rozi, Nagy Ervin és Wunderlich József.

Rodolfó születésének 110. évfordulójára emlékezve idézik fel a bűvész életútját lányával, Gálvölgyi Judittal, és unokájával, Gálvölgyi Dorkával; Kelle Botond bűvész pedig interaktív bűvészshow keretében avatja be a fiatalokat Rodolfo trükkjeinek világába.

A Rutkai Bori Banda koncertjét követő workshopon a gyerekek megtanulhatják, hogyan kell videóklipet készíteni, a filmes programokon maguk festhetik meg saját csapójukat, kipróbálhatják magukat a Play VR eszközeivel a virtuális valóságban vagy saját filmet rajzolhatnak 35mm-es szalagra.

Idén ünnepli 40. évfordulóját az egyik legnézettebb magyar rajzfilm, a Vuk, ennek tiszteletére a legkisebbeket puzzle, színező, kártyajátékok és kvíz várja a Vuk játszósarokban.A Cinemira KIDS részletes programja a https://www.kidfilmfestival.hu/kids linket érhető el.

Forrás:MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...