2021.10.13. 09:30:00 5892 196

Cseréld le ezt az 5 mentális szokást és máris boldogabb lehetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azok a dolgok, amelyekről feltételezzük, hogy boldoggá tesznek majd minket, mint például a pénz vagy a jó megjelenés - általában nem olyan hatékony boldogságforrások, mint ahogyan reméltük. És a legtöbb önsegítő dolog, amit olvasunk, úgy tűnik, hogy ezekhez hasonlóan csalódást okoz hosszú távon, pedig a boldogságunk leginkább önmagunkon múlik!

Ősszel is boldogan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősszel is boldogan

A boldogsághoz való leghatásosabb út a rossz mentális szokások megszüntetésével érhető el, hiszen ami a leggyakrabban visszatart minket a boldogságtól, az az elmék háttérben futó negatív mentális programok gyűjteménye. Ha megtanuljuk azonosítani és csökkenteni ezeket a negatív mentális szokásokat, az sokat segíthet abban, hogy minden nap egy kicsit boldogabb lehessen.

1. Az érzelmek megítélése

Az érzelmek legyenek akár negatívak vagy pozitívak valójában sohasem jók vagy rosszak, és valljuk be, azt gondoljuk, hogy képesnek kellene lennünk irányítani a saját dühünket is. Ehhez hasonlóan a szomorúság és a félelem érzése is kontrollálhatatlan. A saját érzéseink minősítése helyett legyünk együtt érzők és megértőek önmagunkkal szemben.

2. Elharapódzó elvárások

Az elvárások olyan hiedelmek, amelyek szerint a világunkban élő embereknek hogyan kell cselekedniük. Ezek általában hasznosak lehetnek, ám pszichológiai szempontból gyakran meglehetősen veszélyesek: Amikor valaki eltér az elvárásainktól, az meglepetést vagy rosszallást szülhet, és ezek az érzések gyakran dühbe is átcsaphatnak. Bíráljuk felül az elvárásainkat és próbáljunk elfogadóbban állni a történésekhez.

3. A megerősítés keresése

Mindannyian szorongunk néha, ez pedig kényelmetlen sőt még fájdalmas is lehet számunkra. Ezért ilyen gyakori a külvilágtól való megerősítés keresése. Teljesen természetes és egészséges reakció, ha támogatásra és vigasztalásra vágyunk bizonyos élethelyzetekben. A megnyugvás akkor válik problémássá, amikor elveszítjük azt a képességünket, hogy önállóan kezeljük szorongást, mert ezzel egy egészségtelen társadalmi függőségeket hozunk létre. Dolgoznunk kell azon, hogy birkózzak meg a tehetetlenség érzésével, ahelyett, hogy megpróbálnánk külső segítséggel megszüntetni azt.

4. A jövő miatti aggodalom

A túlzásba vitt aggodalom felesleges szorongást és stresszt hoz az életünkbe, bár az irányítás illúzióját keltheti bennünk. A tehetetlenség és a bizonytalanság valóban kellemetlen érzések, de a rossz dolgok akkor is megtörténhetnek, ha folyton azon agyalunk, mit és hogyan kerülhetnénk el.

5. Gondolatolvasás

A gondolatolvasás egy olyan mentális szokás, amely során azt feltételezzük, hogy megértjük, mit gondolnak és éreznek mások. … de a legtöbbször tévedünk és arrogáns benyomást is kelthetünk. Ennek eredményeként sok hibát követhetünk el, ami felesleges konfliktusokhoz, azaz boldogtalansághoz vezet. Ehelyett inkább kérdezzük meg az embereket arról valójában mit gondolnak, így sokkal empatikusabbnak is találnak majd minket.

Amikor életünk legfontosabb emberi kapcsolatai zökkenőmentesen és konfliktusmentesen alakulnak, akkor általánosságban elmondható, hogy sokkal boldogabbnak és elégedettebbnek fogjuk érezni magunkat.

Forrás: www.medium.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...