2016.08.08. 12:52:49 18736 314

Csirkecomb olaszosan? – Mind a 10 ujjadat meg fogod nyalni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha legközelebb vendégek jönnek hozzánk egészen biztos, hogy ez a fogás lesz a főétel, mert könnyen elérhetőek a hozzávalók, egyszerű az elkészítése, mégis különleges a végeredmény. Ráadásul zöldséget és tésztát is tálalhatsz hozzá, így tényleg mindenkinek meglesz az öröme!

Olaszos csirkecombok - illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olaszos csirkecombok - illusztráció

Hogy miért olyan ellenállhatatlan ez a csirke? Mert van benne töltelék – imádom a töltött húsokat. Van hozzá szaft, fincsi paradicsomos szósz formájában – lehet tunkolni. A zöldségek miatt igazán egészséges húsétel, és lehet hozzá még spagettit is fogyasztani – a tészta maga a boldogság! Házilag ennél gazdagabb fogás nem is kell! No, ki éhes már?

Olaszos csirkecomb

Hozzávalók a húshoz:

  • csirkecomb (ehhez a mennyiségű töltelékhez mondjuk 3 egész comb)
  • 15 dkg gomba
  • 2 db főtt tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk oregánó
  • 1 szelet bacon

A zöldséges, gazdag szósz hozzávalói

  • 1 db padlizsán
  • 2 kis db cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöld olívabogyó

Plusz köret:

  • spagetti tészta
  • olívaolaj
  • friss bazsalikom levelek
  • só, frissen őrölt bors

Feltesszük a tojásokat főni, és 10 perc alatt keményre főzzük őket. A csirkecombokat előkészítjük: a bőre alatt sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk. A bacont felkockázzuk, és egy serpenyőben kis lángon pirítani kezdjük, mellé tesszük az apróra vágott gombát, egy kevés kakukkfűvel és oregánóval fűszerezzük, amikor elkészült. A kemény tojásokat apróra vágjuk vagy egy villával összetörjük, és összekeverjük a gombás, baconos finomsággal. Ezt a keveréket elosztjuk a csirkecombokba, a bőrük alá töltjük. Ha biztosra akarunk menni, egy hústűvel rögzítjük a bőrt, de ez nem szükséges.

Egy serpenyőben nagy lángon hirtelen kérget sütünk a combokra. Ezután elhelyezzük őket egy olívaolajjal kikent tepsibe. Köré halmozzuk a karikákra szelt padlizsánt, cukkinit, paprikát. Sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, oregánóval is meghintjük, majd összeforgatjuk a kezünkkel vagy egy kanál segítségével. A fokhagymát összezúzzuk és a darabos paradicsom konzervhez adjuk, még egy kis sóval, borssal. Ezt a szószt a zöldségekre öntjük, majd rádobálunk pár szem olívabogyót. (Lehet akár zöld és fekete is.) A sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Közben sós vízben spagettit főzünk, amit a szűrés után olívaolajjal, frissen őrölt borssal összeforgatunk. Friss bazsalikom levéllel díszítjük a tálalásnál. Hadd ajánljuk figyelmedbe további csirkecombos receptjeinket is:

Csirkecomb többféleképpen – 3 vadiúj recept>>

Tepsis ételek csirkecombbal – minden egyszerre menjen a tepsibe>>

Forrás: nosalty.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...