2021.02.12. 18:00:29 16673 319

Csoda reggeli néhány hozzávalóból, és még a száraz pékárut is megmented!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kiflis-tepsis reggeli receptemnek a kiinduló pontja az olasz strata volt, ami tulajdonképpen egy kenyérfelfújt, amit én a végletekig leegyszerűsítettem és az otthon található maradékokkal készítettem el. Ha van 25 percetek reggelit készíteni, akkor mindenképpen próbáljátok ki!

Strata, kenyérfelfújt, reggeli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Strata, kenyérfelfújt, reggeli

Strata magyarosan, egyszerűen, boldogan: kiflifelfújt

Imádom Havas Dóra receptjeit, mert sok egyszerű és nagyszerű ételt ismertet meg a magyar házi asszonyokkal, amelyek ugyan más nemzetektől származnak, mégis a mi ízlésünkhöz passzolnak. Nála találtam egy fantasztikus croissant felfújt receptet, amit alapként használtam a reggeli elkészítéséhez.

Ha van kedvetek próbáljátok ki így is, a végeredmény egy krémes, pihe-puha sós és füstös, laktató reggeli lett, igazi ízekkel, amiről rögtön az jutott az eszünkbe, hogy a dédinek mennyire ízlene.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db szikkadt kifli felkarikázva
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • só, bors, petrezselyem - ha van
  • 4 db kocka sajt
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista vagy ami otthon van, de lehet akár tépett mozzarella is)
  • egy kis vaj
  • Maréknyi kockázott bacon
  • 5-10 dkg sonka

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, mire eléri a kívánt hőmérsékletet, addig összeállítjuk az ételünket.

Egy tepsit vagy más tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd a kiflikarikákat elhelyezzük benne. Rászórjuk a kockázott bacont, a felcsíkozott sonkát és a kockákra vágott sajtot. A tojásokat a tejjel összekeverjük, sózzuk borsozzuk. Nyakon borítjuk vele a tepsiben pihenő hozzávalókat.A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...