2023.08.01. 15:23:45 6927 233

Diákoknak hirdet kisfilmes pályázatot a CineFest
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szeptember elsején induló fesztiválra készülve a CineFest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMMH) közösen hirdet kisfilmes pályázatot a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

A szervezők tájékoztatása szerint a tizennégy és huszonnégy éves kor közötti diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok műfaji megkötés nélkül, 2021. január elseje után készült filmmel nevezhetnek. A pályázat tematikája a "Veszélyek az on-line médiában!" címet viseli, nevezni augusztus 25-ig lehet a CineFest honlapján.

A pályaművek bármilyen technikával készülhetnek, így a pályázók kamerával, mobiltelefonnal vagy akár táblagéppel is forgathatnak. A kisfilmek terjedelme fél és három perc között lehet.

A cél, hogy a filmekkel bemutassák a gyermekek és a fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes, ártalmas jelenségeket és az ahhoz kapcsolódó attitűdöket, valamint a helyzetek mögött meghúzódó okokat . A CineFest szakmai zsűrije által legjobbnak ítélt pályaművek pénzdíjban részesülnek: a fődijas film alkotói 250 ezer forint, a második helyezett 150 ezer forint, míg a harmadik helyezett 100 ezer forint pénzjutalmat kap. A díjazottak kilétét szeptember kilencedikén, a fesztivál záróeseményén fedik fel.

A mintegy két évtizedes múlttal rendelkező CineFest indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Mint írták, már nyilvános a hivatalos kisjátékfilmes versenyprogram is, idén négy blokkba válogatva huszonhárom rövidfilm versenyez majd.

A filmek többek között olyan országokból érkeznek majd, mint Belgium, Franciaország, Japán, Kanada, Lengyelország, Oroszország, Svájc és Szerbia. Közülük több alkotás koprodukcióban valósult meg - közölték a szervezők.

A kisfilmblokkokból egyenkét két vetítés lesz a Művészetek Háza termeiben, melyek a fesztivál hagyományaihoz híven ingyenesen látogathatók.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

5+1 gyógyító étel - Terítéken az egészség

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen eleme az egészségmegőrzésnek. A WHO megerősíti azokat a nézeteket, amelyek szerint a megfelelő kombinációjú minőségi élelmiszerekkel, nagy eséllyel megvédhetjük magunkat a krónikus és fertőző betegségek egész sorától, a cukor- és szívbetegségektől, sőt: a rákos megbetegedéstől is. Az optimális étrend minimális mennyiségű cukrot, sót, valamint telített és transzzsírt tartalmaz. A napi rendszerességgel asztalra helyezett étkek gyógyító hatásúak is lehetnek. Hogyan?

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.