2023.08.18. 11:08:11 6324 238

Ebbarát szobanövények, növénybarát ebek – Így hozd őket össze!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha eb van a háznál, jobban mondva a házban, lakásban, a szobanövényeknek búcsút inthetünk. Ha szerencsénk van, a kutyusunk növénybarát, tehát nem akarja minden áron megenni, kiásni, esetleg lepisilni a „zöldet”. Ha még nagyobb szerencsénk van, olyan növényekkel vagyunk körülvéve, melyek nem árthatnak négylábú kedvencünknek.

Kutya szobanövénnyel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya szobanövénnyel

De mégis, melyek lehetnek ezek? Ha nem vagy még gyakorlott kutyatartó, vagy a szobanövénynek világa áll Tőled távol, megmutatjuk, milyen „zöldségekkel” díszítsd otthonod, hogy az eb és a növény is komfortosan érezze magát!

Azt azonban minden esetben fontos szem előtt tartani, hogy annak ellenére, hogy ezek a növények általában nem mérgezőek, azért egyes ebeknél okozhatnak allergiás reakciókat! Ha úgy érzed, kutyusod újonnan megjelenő tünetei összefüggésbe hozhatóak szobanövényeddel, ezt mindenképpen jelezd az állatorvosodnál!

Kezdőknek a legjobb!

A kövirózsa nem csak a kutyusod szempontjából biztonságos, hiszen nem mérgező, hanem számodra is remek választás, ha kezdő vagy a „Szobanövények ápolása – az öntözés” című fejezetet illetően, hiszen egy viszonylag kevés törődést igénylő növényről van szó.

És még egy!

A törpebors, a fentebb írt kövirózsához hasonlóan, szintén az igénytelenebb növénykékhez tartozik, így a feledékenyebb kutyagazdik is szeretni fogják!

Cicák kedvence is!

Ha a kutyusod mellett cicád is van, a kül- és beltérre is ültethető macskamenta nyerő választás lesz. A macskoszok számára azonban túlságosan is vonzó lehet ez a növény, úgyhogy előfordul, hogy alkalmanként megdézsmálják majd az illatos növényedet!

Szép látvány, de…

A bromélia színes leveleivel különleges látványt nyújt, ám zömök „testfelépítésének” köszönhetően elég masszív ahhoz, hogy sikeresen túlélje, ha az eb egyszer-egyszer túl közelről vizsgálja meg!

Az elpusztíthatatlan!

Ha úgy érzed, a kutyusod mellett más élőlényre már nemigen jut időd, ám valami színt azért vinnél a lakásba, és nem műnövény formájában, a közönséges elefántláb a barátod lesz! Amellett, hogy rendkívül mutatós növény, még igénytelen is, vagyis bőven kibírja öntözés, egyéb kényeztetés nélkül.

Ha a kutyád is szeret gyönyörködni!

Ebben az esetben az orchidea remek választás lehet! Ugyan a növény nem mérgező, de elég érzékeny, úgyhogy a „mindent a szemnek, semmit a mancsnak” elvet kell követned, ha ilyen növényt tartasz.

Ha gyötör az allergia!

Esetleg asztmával küzdesz, a pénzfa növénykével akkor is csinosíthatod otthonod! Sőt, a kutyusod is bírni fogja!

Forrás: azenkutyam.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...