2019.10.29. 15:14:53 8058 298

Édes programajánló: Csokifesztivált rendeznek Szolnokon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tizenöt standon tizenegy kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-eket és egyéb édességeket november 9-én és 10-én a Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Találkozón az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban - közölte a szervező kulturális központ ügyvezető igazgatója kedden az esemény sajtótájékoztatóján.

Kézműves csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézműves csokoládé

Molnár Lajos Milán elmondta: a tavaly csaknem ötezer ember által látogatott fesztiválon a nemzetközi rendezvényeken díjakat nyert édességeket ismerhetik és vásárolhatják meg az érdeklődők, emellett családi programokkal is készülnek. Hozzátette: virtuális játékok, bábelőadás, gyermekkoncert, könyvbemutató, cukrász workshop színesíti a fesztivált. Kiemelte, hogy a 2010-ben indult fesztiválon világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítők állítanak ki. Hozzátette: a RepTár Szolnoki Repülőmúzeummal való együttműködésüknek köszönhetően a múzeumba, vagy a csokoládéfesztiválra jegyet váltók kedvezményre jogosultak a másik helyszínen.

Pálinkás Csaba, a csokoládéfesztivál főszervezője elmondta: több programmal is készülnek a gyerekeknek, például Real Games virtuális és számítógépes játéksarokkal, kézműves foglalkozással, a "Csupa csoda gyerekvilágban" több játékot is ki lehet majd próbálni, a gyerekek süteményt készíthetnek, részt vehetnek a Hortobágyi Nemzeti Park környezeti foglalkoztatóján. Joós Tamás gyermekkoncertje és a Tiszavirág Bábcsoport előadása is színesíti a programot.

A rendezvényen tortakészítő worksop, bonbonkészítő bemutató is szerepel a programok között, a Marcipán Cukrászda mesterei pedig kóstolóval egybekötött beszámolót tartanak. Ezen kívül meg lehet majd tekinteni a retro játék- és mesekiállítást, a csokoládétörténeti kiállítást, a szolnoki ischler történetét bemutató tárlatot, valamint Katona József Dekor-álom című kiállítását. A rendezvényen minőségi kávébemutatóval, kóstolóval, workshoppal is várják a látogatókat.

Az idei rendezvényen is lesz jótékonysági játékgyűjtés a Magyar Vöröskereszttel közösen, valamint a fesztivál első, szombati napján vért adók ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.