Édesítsd meg a napot egy rendhagyóan sajtos villásreggelivel!
A legnagyszerűbb villásreggeli még mindig francia pirítósból készül! A fűszeresen édes grillezett sajt új körítést kap, még több fűszer és még több édes íz kíséretében válik kicsiket és nagyokat elbűvölő szendviccsé. Kísérd végig velünk ezt az ínycsiklandozó folyamatot!
Habár villásreggelinek harangoztuk be, könnyen lehet az ételből laktató uzsonna vagy egytálétel mellé desszertként is fogyaszthatjátok. Tényleg kész van negyed óra alatt, és naná, hogy azon melegében a legfinomabb az olvadós sajt.
Édes, grillsajtos (pirítós) szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez:
- 4 nagy és vastag szelet, jó minőségű fehér kenyér - Amit félbe vághatunk.
- 20 gr lágy (lehetőleg sózott) vaj
- 80 gr 70-75% kakaó tartalmú étcsokoládé
- 150 gr nagyon érett cheddar sajt
- 25 gr frissen reszelt parmezán
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt vagy a grillezéshez használt serpenyőnket.
- Vajazzuk meg a széléig a félbe vágott kenyérszeleteinket. Amennyiben a kenyeret is meg szeretnénk pirítani, hogy finom ropogós legyen, mindkét oldalát kenjük meg a vajjal.
- Vágjuk a csokoládét nagyjából egyformán apró darabokra. Majd egyenletesen szórjuk meg vele a (már megpirított) kenyérszeletek felét, ez fog a szendvicsünk aljául szolgálni.
- Grillezzük addig a 4 felé vágott cheddar sajtunkat, míg a szeletek aranyszínűek és buborékosok nem lesznek. A sajtszeletek ezután kerüljenek rá a csokival hintett kenyérszeletek felére.
- Míg a sajt meleg, reszeljünk rá a parmezánból és őröljünk rá erre az egészre borsot ízlés szerint. (Közben a csoki a meleg sajt alatt szépen olvadozik.) A maradék 4 kenyérdarab pedig mehet a szendvicsünk tetejére.
- Tálaljuk az ételt azon melegében! Hideg téli napokon egy nagy bögre, forró tea is jól fog esni hozzá! További tippek: Természetesen elkészítheted az ételt az ajánlotthoz képest másfajta kenyérből és sajtokból is, de ez esetben számíts arra, hogy merőben más jellegű lesz az étel íze. Az étcsokoládéhoz és a sajtokhoz is illő alapanyagokkal tovább finomítható a recept, némi chilipehely például biztosan nyerő választás.
Forrás: houseandgarden.co.uk