2023.05.11. 10:20:00 5131 189

Egészségügyi végzettséged van? Képezd magad tovább és nyiss a magánszféra felé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kedves fehérköpenyes honfitársaink! Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy nagyfokú kiégés esetén se fordítsatok teljesen hátat a gyógyításnak és az ápolásnak, hiszen a lassacskán átalakuló “rendszernek”, és a kisebb-nagyobb egészségügyi problémával küszködő betegeknek nagy szüksége lesz rátok. Létezhet minőségi egészségügy! Igaz, egy kicsit másként.

Egészségügyi dolgozók - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészségügyi dolgozók

Holnap tartják az Ápolók Nemzetközi Napját, mivel a modern ápolás brit alapítója (Florence Nightingale) ezen a napon született. Ezt a világnapot hazánkban is viszonylag régóta, azaz 1982-től tartják meg. Sajnos nem csak Magyarországon, de más európai országokban is problémát okoz, hogy nincs elég fiatal, aki eme neves hivatást választja, és a problémát súlyosbítja az is, hogy sok a pályaelhagyó az egészségügyi területen.

Egészségügyisek és az egészségügyi átképzés

Szerencsére számos olyan képzési lehetőség áll rendelkezésre kicsiny országunkban, amely révén keresett egészségfejlesztő szakemberré válhatunk. Nyilván annak, akinek volt már köze - akár a gyakorlatban is - ilyen szakterülethez, könnyebben, esetleg gyorsabban is elvégezhet egy-egy ilyen képzést!
Az egészségfejlesztés azért jó irány a már egészségügyi ismeretekkel rendelkezők számára, mert nem kell teljesen elszakadni eredetileg választott szakmájuktól, és a társadalom növekvő öngondoskodásának egyik alapköve az egészségtudatosabb életmód, így kereslet mindig lesz jó szakemberekre ezen a területen.

Aki nem szeretne a mostani feltétek mellett dolgozni, gondolja át, hogy a magánegészségügyben vagy vállalkozóként meg tudná-e állni a helyét! Az egészségfejlesztés elméleti, vagy éppenséggel a gyakorlati része áll hozzá közel? Ha az előbbi, akkor lehetnénk oktatók, illetve fordíthatnánk figyelmünket a betegségmegelőzéssel kapcsolatos területekre, pl. tanácsadói munkakörökre is, míg a második csoport (sportmasszőr, gyógypedagógus stb.) jellemzően a már kialakult betegségek kezelésében lehet a páciensek segítségére.

Az egészségfejlesztő és prevenciós tanácsadók (táplálkozás és életmód), oktatók és szakértők mellé szükség lesz olyan egészségfejlesztő kutatókra is, akik új megoldásokat és terápiás módszereket fejlesztenek ki a gyorsabb és teljesebb gyógyulás érdekében.
Természetesen jó szakemberre a klasszikusabb vonalon is mindig szükség van, így az alábbi képzések elvégzésében is lehet nagy potenciál, illetve szakmai kihívás:
- audiológiai szakasszisztens és hallásakusztikus
- CT/MR szakasszisztens
- diabetológiai edukátor
- egészségügyi technikai asszisztens (fogtechnikai terület)
- ergoterapeuta (rehabilitáció)
- egészségfejlesztési segítő (lakossági oktatás)
- fizioterápiás asszisztens
- gyógyszertári asszisztens
- intervenciós szakasszisztens (képalkotó diagnosztika)
- perioperatív asszisztens (egynapos műtétek)
- regeneráló balneoteráoiás masszőr (gyógyfürdők)

Egy gyors piackutatás és a megfelelő önismeret mellett már csak egy kevés kitartásra lesz szükség, hogy embertársaink szolgálatában maradva, de újrapozícionálhassuk magunkat.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu, szakkepesites.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...