2019.12.23. 16:13:51 7469 248

Egyedül töltöd a Karácsonyt? 10 ötlet hogy a legtöbbet hozd ki az ünnepekből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egyedül élsz, vagy egyedül neveled a gyerekeidet, akik ilyenkor a másik szülőnél vannak, bizony előfordul, hogy nem nagy társaságban köszönt rád December 24-e. Mit tegyél?

1 darab karácsonyi ajándék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 1 darab karácsonyi ajándék
  1. Fontos, hogy az ünnepeket ne szenvedésként éld meg! Próbáld elfogadni a helyzetedet és ne másokhoz hasonlítsd az életedet! Érdemes tudatosan kizárni azokat a reklámokat, hirdetéseket, amelyek központi eleme a családi idill, együttlét. Igen van ilyen is, de nem ez az egyetlen lehetőség a boldogságra. Talán a közösségi médiát is hanyagolnod kellene néhány napig. Vannak időszakok, amikor belefér egy átsírt este és önmagunk sajnálata, ne a Karácsonyt válaszd erre!

  2. Ha egyedülálló szülő vagy, arra az időszakra koncentrálj, amikor veled vannak a gyerekek, dátumtól függetlenül. Számukra úgyis az a fontos hogy veled lehetnek, találjatok ki közös programokat, kiránduljatok, süssetek együtt süteményt, díszítsétek fel a házat, szobát, fát. Élvezzétek az együtt töltött időt, akár otthon, akár egy hangulatos vásárban vagy odakint a szabadban. Látogasd meg a barátaidat! Fogj egy üveg bort és kopogtass be hozzájuk, biztosan nagyon fognak örülni neked. Kívánj nekik Boldog Karácsonyt! Ha kell még a fenyőfát is segíthetsz belefaragni a talpba, vagy segíthetsz csokimázazni az isler tetejét.

  3. Menj el moziba! Miért ne lehetne egy jó filmet megnézni Karácsonykor? Ha nem szeretnéd otthon tölteni az ünnepi hetet, válassz ki egy érdekes filmet és nézd meg!

  4. Menj el templomba! Hallgass meg egy karácsonyi koncertet vagy nézd meg a kicsik betlehemi játékát! A Karácsony ünneplése hiszen itt kezdődik.

  5. Szánj időt magadra! Rengeteg lehetőség közül választhatsz, íme néhány tipp:

  • Nézd meg a kedvenc sorozatodat elejétől a végéig,
  • Legyen ez a kényeztető napod és ülj be a kádba,
  • Olvass ki egy új könyvet,
  • Kézimunkázz: horgolj ,köss, hímezz,
  • Kreatívkodj: színezz, barkácsolj, rendezd át a szobát,
  • Tégy rendet az íróasztalodon, rendszerezd a dolgaidat, mindent tovább akarsz vinni az új évbe?
  • Hallgass zenét és közben vess számot a múlt évről.
  • Hívj át barátokat forralt csokizni, sütizni.
  1. Önkénteskedj! Számtalan helyet találhatsz, ahol nagy segítség lehetsz a z ünnepek idején. Ossz ételt, sütit, segíts valakinek bevásárolni, tüzelőt bekészíteni!

  2. Utazz el! Ha úgy érzed nyomaszt az otthonlét egyedül, játssz turistát és utazz el valahova. Nem kell feltétlenül messze menned, látogasd meg a szomszéd várost, vagy sétálj egyet a saját településed egy nem annyira ismert részén. Próbálj ki egy új éttermet vagy kávézót!

  3. Biztos van olyan ismerősöd, aki hasonló cipőben jár, mint te, hívd fel! Gyakran nem merik megemlíteni egymásnak az emberek, hogy egyedül ünneplik a Karácsonyt. Lehet hogy együtt kitaláltok valami érdekes programot.

  4. Kezdd el tervezni a jövő évet! Ha már számot vetettél az elmúlt évről, itt az idő, hogy végiggondold, mit szeretnél az új esztendőben. Célok, kihívások, dolgok amiken változtatni szeretnél vagy éppen összegyűjteni azokat, amilyen szokásokat folytatnál. Meg is lepheted magadat erre az alkalomra egy szép, új, üres tervező naptárral és egy új csomag színes filctollal, post-itekkel, jelölőkkel.

Szülőként tervezd meg a gyerekes programokat, szülinapokat, ajándékokat, gondold végig a teendőket!

+1. Ha egyedülálló szülő vagy, élvezd ki az egyedül töltött idő minden percét, hiszen hamarosan ismét gyerekzsivaj tölti be a házat. Ne feledd, azért mert az idei Karácsonyt így töltöd, nem lesz ez mindig így! Légy pozitív!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...