2016.03.14. 12:03:12 13517 425

Egyszerű, de fejedelmi főétel ünnepnapokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sertés egyik legfinomabb része a szűzpecsenye, baconnel együtt sütve elválaszthatatlan barátok lesznek, egy kis áfonya mártással megbolondítva pedig fejedelmi lakomát varázsolhatunk a család asztalára, és nem kell órákat eltölteni a konyhában.

Szűzpecsenye áfonya mártással | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szűzpecsenye áfonya mártással | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Szűzpecsenye áfonyamártással és rizzsel

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 1 cs szeletelt bacon
  • őrölt fehér bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 2 ek olaj

A szűzpecsenyét vágjuk fel vastagabb szeletekre, majd mindkét oldalát ízlés szerint sózzunk, borsozzunk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kissé átjárják.

Két szelet bacont fektessünk egymásmellé úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Ezután helyezzük rá a befűszerezett húst, majd tekerjük körbe a baconnel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután helyezzük rá a becsomagolt hússzeleteket, majd spricceljük meg egy kevés olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. (arra figyeljünk, hogy ne süssük tovább, mert különben a szűzpecsenye nagyon kiszárad)

Áfonyamártás hozzávalói:

  • 1 cs vörös áfonya
  • 2 dl édes vörösbor
  • 2 dl víz
  • 2-3 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 4 db szegfűszeg
  • 2-3 db kardamon
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 tk kukoricakeményítő + egy pici víz

Az áfonyát öntsük fel a borral és a vízzel, facsarjuk bele a citromlevet, majd ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, és a fűszereket.

Ezután főzzük kb. 10 percig, és közben ha szükséges ízesítsünk utána.

A kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve addig főzzük, még kellően besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk éppen csak langyosra hűlni.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.

Tálaláskor kanalazzunk a tányérra pár kanál áfonyamártást, majd helyezzük rá a pirosra sült szűzpecsenyét, tegyük mellé a rizst (v. krumplipürét) és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...