2015.01.29. 15:25:32 100372 223

Egyszerű és gyors túrós sütemények – imádni fogod mind!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy kis édességre vágysz, de nem tudod mit készíts, a túrós finomságok általában minden kívánságodnak megfelelnek. Könnyű őket elkészíteni, nagyon finomak és általában mindenki szereti őket. Kivéve a mazsolát..., amit minden túrós sütibe bele kell keverni. Mi most kihagyjuk ezt az aszalt gyümölcsöt, de te természetesen, ha szereted, dobj bele párat bátran.

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Lesz itt klasszikus édesség, ami kezdő házi asszonyoknak kötelező, és egy-két meglepetés is. Mint például ez a gyors kakaós csiga, amit túrós tésztája tesz különlegessé (és cseppet sem mellesleg ennek köszönheti gyorsaságát is).

Kakaós csiga túrós gyúrt tésztával

Túrós tésztából csiga | Fotó: gabicsek.blogspot.comTúrós tésztából csiga | Fotó: gabicsek.blogspot.com

Hozzávalók a tésztához:

  • (kb. 14 db közepes méretű csigához)
  •  25 dkg túró
  •  25 dkg sima liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj - 10 dkg porcukor
  • csipet só - fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta kenéséhez a töltelék alá) 4 púpos evőkanál porcukor 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor   

Elkészítés:

A túrót és a porcukrot alaposan összekeverjük egy robotgéppel, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, majd az olajat. A listet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a túrós masszához keverjük, alaposan összegyúrjuk a kapott tésztát. Kis cipót formálunk belőle és egy lisztezett felületen téglalap alakúra sodorjuk. A vastagsága legyen kb. 5 mm.

Kenjük le olvasztott vajjal a tésztát, majd szórjuk rá a kakaós porcukrot. Tekerjük fel és vágjunk kb. 2 cm vastagságú szeleteket.

Béleljünk ki sütőpapírral egy lapos gáztepsit és 180 fokra előmelegített sütőben 10-10 percig sütjük légkeveréssel. A tészta hamar átsül, nem kel úgy meg, mint az élesztős csiga és fehér marad a tésztája, nem kell megpirítani, mivel akkor kiszárad. Porcukorral hintjük tálalás előtt.

Recept: gabicsek.blogspot.com

Kezdő házi asszonyok ments vára: a túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle | Fotó: Kiki via nosalty.huTúróval töltött zsemle | Fotó: Kiki via nosalty.hu

Egy elfeledett recept, amit bizony érdemes (újra) elkészítened.

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek cukor (kristály)
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A tejet keverjük össze egy zacskó vaníliás cukorral és melegítsük fel. Skalpoljuk meg a zsemléket, és szedjük ki a belsejét. A tojást keverjük össze a másik vaníliás cukorral és a kristálycukorral, áztassuk bele a zsemle belsejét, majd törjük bele a túrót is és az egészet alaposan keverjük össze, majd tegyünk bele pár evőkanál tejfölt. (No, ebbe a masszába kerülhet egy kis mazsola.)

A zsemléket egy picit locsoljuk meg a meleg tejjel és tegyük egy kivajazott tepsibe. Töltsük bele a túrós masszát és fedjük le a fedelükkel. A tetőre kenjünk még egy kis tejfölt és morzsoljunk rá margarint. Elmelegített sütőben 10 percig sütjük lefedve, majd még 15 percig pirítjuk. Tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

Recept: nosalty.com

Kavart túrós

Kavart túrós | Fotó: webcukraszda.huKavart túrós | Fotó: webcukraszda.hu

Fincsi, túrós töltelékes sütemény.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg finom túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz: porcukor

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (160°C) készre sütjük (ez akár egy óra is lehet). Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Forrás: http://webcukraszda.hu/kavart-turos/

Lusta asszony túrós-meggyes rétese

Lusta asszony rétese | Fotó: videkize.huLusta asszony rétese | Fotó: videkize.hu

Ezt a sütit a meggy helyett lehet mazsolával is készíteni, de édesanyámtól én a meggyes receptet örököltem. (Mivel nem ettem meg a mazsolát, muszáj volt mást kitalálnia helyette. :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom
  • 10 dkg meggy
  • 10 dkg vaj

A lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. A tojást felverjük kissé. Hozzáadjuk a fél liter tejet és a vaníliás cukrot. Egy kb. 20x30 cm-es tepsi alján elkenjük a 10 dkg vaj felét, majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket. A tetejére kézzel rámorzsoljuk a fél kg túrót, ráreszeljük a fél citromhéjat, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet. Végül egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.

Erre ráöntjük a tojásos, cukros tejet, ráreszeljük a maradék citromhéjat, és apró darabokban rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. Villával az egészet átlazítjuk, hogy a folyadék egyenletesebben átjárja. Fél órát pihentetjük, majd 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...