Egyszerű tipp, hogy fűszernövényed sokáig Neked „illatozzon”
Szívet melengető minden profi, amatőr és nagyon kezdő, ám annál lelkesebb „mesterszakácsnak”, ha pikáns fűszernövények illata tölti meg a konyhát. Akár frissen a kertedből, akár a piacról szerezted be, leghőbb vágyad, hogy illata, de főként íze minél tovább megmaradjon. Talán most teljesülhet a kívánságod!
Egy igen egyszerű trükk segítségével elérheted, hogy még sokáig élvezhesd a friss fűszernövények ízét.
A képlet egyszerű
Mosd meg a növényeket, szárítsd meg őket és tedd bele egy turmixgépbe. Adj hozzá olívaolajat és sót, és az egészet mixeld össze jó alaposan. Ha kész, kis üvegcsébe, vagy üvegcsékbe adagold a keveréket és tedd hűtőbe. Így akár 6 hétig is élvezheted a fűszerek finom aromáját, melyet bátran tehetsz szószokhoz, húsokra, levesekbe, salátákba. Adagold ízlés szerint!
Forrás: dasistdochnochgut.at