2021.12.15. 17:25:00 8435 276

Együtt kreatívkodik a család: Cuki rénszarvas fahéjból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs időtök nagy fába vágni a fejszéteket, de idén sem akarjátok kihagyni a közös, családi kreatívkodást? Itt a megoldás! Karácsonyfadíszként vagy csomagra szánt dekorációként is felhasználható a gyorsan elkészíthető rénszarvas “csorda”, egyszerűen fahéjrúdból.

Fahéjrudak karácsonyi díszek között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fahéjrudak karácsonyi díszek között

Ezek a kedves díszek nagyon hamar elkészülnek, ráadásul a fahéj miatt karácsonyi hangulatú illatot is árasztanak a felhasználási helyiségben. Ajándékkísérő gyanánt is felhasználhatjuk az aranyos rénszarvasokat. Az elemek összekészítését rábízhatjuk a gyerekekre is, de a forró ragasztó miatt az összeállítást csak nagyobb gyerekekre bízzuk rá!

Rénszarvas fahéjrúdból

Alapanyaglista:

Piros vagy más karácsonyi hangulatú szatén szalag
Apró piros, sötétbarna vagy fekete pamacs/pompon
Fahéjrudak (Darabonként 3 rúd)
Ragasztható, kerek műanyag szemek
Ragasztópisztoly
Olló

Elkészítés:

A rénszarvas fejének megformázásához tegyünk két fahéjrudat egyik végénél egymásra úgy, hogy azok ne túl széles V-alakot formázzanak. Ragasszuk is rögtön össze az illesztési ponton. A harmadik fahéjrúd kerüljön keresztbe vízszintesen a V-alak tetejére, hogy kissé túlnyúljanak a fahéjak egymást keresztező végei. (Gyakorlatilag egy fordított A-betűt kapunk.) Jöhet a két metszésponton történő ragasztás.

A háromszög alsó csúcsára ragasztható az orrnak való pompon. A két - hobbiboltban kapható (mozgó) - szemet pedig a két oldalára a fülek és a szarvak alá kicsivel érdemes ragasztani. Végezetül ragasszunk a keresztben elhelyezett fahéjrúd hátsó oldalára egy tetszőleges színű és hosszúságú szalagot akasztó gyanánt.

Forrás: www.creativhomemaking.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.