2022.01.26. 17:15:00 10979 307

Egzotikus és klasszikus egyszerre: Teasütemény fügével
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezek a fránya gluténmentes receptek a mindenféle helyettesítő alapanyagokkal…brrr. De miért is lenne minden recept bonyolult hozzávalókból vagy ismeretlen technikákkal teletűzdelve? Van például egy különleges mézes-citromos teasütemény, amelyik alaphangon fél órás munkánkba kerül. A bónusz pedig az, hogy még tejmentesen is elkészíthető!

Füge mézzel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Füge mézzel

A feldolgozott cukortól mentes süti receptjének elkészítésével 12 darab édes teasüteményt kapunk. Az édességet főként a gyümölcscukor biztosítja majd, de az eredeti receptben található füge kiváltható attól függően, hogy éppen milyen friss gyümölcs található a pultban. Bogyós gyümikkel, körtével és mindenféle barackkal is nagyon finom lesz.

Mézes-citromos teasütemény fügével

Hozzávalók:

125 g mandulaliszt

75 g gluténmentes zabliszt

2 ek. tápióka keményítő

2 ek. finomra vágott friss rozmaring

1 és fél tk. sütőpor

Fél tk. só

2 nagy tojás, enyhén felverve

115 g sótlan vaj vagy kókuszolaj, olvasztott, plusz még egy kevés a formák kikenéséhez

5 ek. méz

3 ek. frissen facsart citromlé

1 tk. finomra reszelt citromhéj

6 friss füge (vagy más szezonális gyümölcs)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175-180°C-ra. Egy 12-es muffinsütő (szilikon- vagy fémből készült) forma belsejét kenjük ki egy kevés olvasztott vajjal.

  2. Egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, a füge kivételével. A masszát osszuk el a muffinformákba úgy, hogy csak félig legyenek megtöltve. Hagyjuk állni a tésztát a formában 5 percig, hogy a tésztában lévő sütőpor aktiválódhasson és besűríthesse a tésztát, így a füge nem süllyed el. Az idő letelte után minden muffin tetejére rakjunk egy fél fügét.

  3. Tegyük sütőbe, és süssük addig, amíg a sütemények aranybarna színt nem kapnak, kb. 20-22 perc sütési idő. Hűtsük le a süteményeket a formában hagyva úgy még 15 percig, majd borítsuk ki belőlük egy tányérra.

A sütemények légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten 2 napig elállnak, ha valami csoda folytán nem fogynának el rögtön.

Forrás: www.purewow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...