2023.03.22. 17:30:00 7531 285

Elő a habverőt, habkönnyű testápoló készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó testápoló enyhe, de kellemes illatú, habkönnyű állagú, hamar felszívódik és nem hagy olajos réteget a bőrünkön maga után. Természetesen fő feladatát is lássa el maradéktalanul: Hidratáljon! Te már megtaláltad a tökéleteset?

DIY felvert testvaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com DIY felvert testvaj

Egy krém, amely véd. Egy krém, amely ápol. Egy krém, amely ránctalanít. De lehet ez a krém tényleg egy krém? Felejtsd el, hogy mindenféle bőrproblémára másfajta testápoló szükséges, mert ez megint csak ügyes marketingfogás! Inkább kapd elő a habverőt és készítsd el ezt a csodás testvajat te is velünk!

“Felvert” testápoló vaj

1 csésze sheavaj
1 csésze kókuszolaj
2 csésze testvaj
10-15 csepp illóolaj (levendula, citrusok, rózsa)

A krém elkészítéséhez mérd ki a csészényi alapanyagokat. A testvajból lehet használni vegyesen már eredendően illatosított is, de figyelj oda arra, hogy ez harmonizáljon az általad választott illóolajjal is.
Öntsd bele egy elég nagy üvegtálba a hozzávalókat az illóolaj kivételével, majd keverd kissé össze, és vízgőz felett olvaszd is fel a keveréket. A felolvadt krémet hagyjuk kihűlni, és legalább egy órára tegyük be a hűtőszekrénybe is dermedni.
A lehűtött krémet gépi habverés útján habosítsuk fel. Érezni fogjuk, hogy mikor jó, mert az állaga meg fog változni. Az utolsó keverés előtt csepegtessük bele a finom illatot árasztó illóolajat is, végül kanalazzuk át a csodás testvajunkat az előkészített kozmetikai tégelybe.

Az így elkészült, vegyszermentes krémet az esti fürdés után érdemes alkalmazni a nyaktól lefelé egészen a lábujjakig:
A felvert testvaj nem csak hidratál és ápol, de segít megőrizni bőrünk rugalmasságát, valamint a kiszáradt sarkakat is képes puhává varázsolni, míg nyáron a megpirult bőrfelület enyhítője lehet.

Tipp: Amennyiben illatos testvajat alkalmazunk alapnak, nyugodtan hagyjuk ki az illatukkal hódító illóolajokat, és inkább olyan olajat tegyünk a habosítandó krémünkbe, amely inkább hatóanyagával járul hozzá bőrünk egészségéhez. A mandulaolaj és a jojoba tökéletes alternatívák.
A testvaj egy tetszőleges része kakaóvajjal is helyettesíthető. A kakaóvajas változatnak leginkább a nyári hónapokban vesszük majd hasznát.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...