Epres-rebarbarás pite - gyorsan, finomat kész tésztából!
Nemcsak a hagyományos módon készíthetsz pitét, bár valóban nincs jobb az omlós linzertésztánál, ám néha előfordulhat, hogy nincs kedvünk vagy időnk magunk gyúrni a tésztát. Ekkor nyugodtan forduljunk a jó öreg leveles tészta felé, amit készen megvásárolhatunk!
A rebarbara és az eper nagyon jól illik egymáshoz, így jó döntés közös pitében összeházasítani őket! :) Ráadásul éppen szezonja van mindegyiknek! A gyümölcsös piték idényét ezennel megnyitjuk, azt javasoljuk, hogy ezt a receptet akkor vedd elő, ha gyorsan szeretnél valami finomat!
Rebarbarás-epres pite leveles tésztából
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
- 40 dkg eper
- 20 dkg feldarabolt rebarbara
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás (nagy)
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)
A rebarbara külső részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a Hulalát (v. habtejszínt) majd keverjük simára.
A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)
Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen is, egy gombóc vanília fagyival megkoronázva.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu/