2017.05.15. 16:30:33 15666 374

Epres-rebarbarás pite - gyorsan, finomat kész tésztából!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak a hagyományos módon készíthetsz pitét, bár valóban nincs jobb az omlós linzertésztánál, ám néha előfordulhat, hogy nincs kedvünk vagy időnk magunk gyúrni a tésztát. Ekkor nyugodtan forduljunk a jó öreg leveles tészta felé, amit készen megvásárolhatunk!

Rebarbarás-epres pite | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rebarbarás-epres pite | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

A rebarbara és az eper nagyon jól illik egymáshoz, így jó döntés közös pitében összeházasítani őket! :) Ráadásul éppen szezonja van mindegyiknek! A gyümölcsös piték idényét ezennel megnyitjuk, azt javasoljuk, hogy ezt a receptet akkor vedd elő, ha gyorsan szeretnél valami finomat!

Rebarbarás-epres pite leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta (Tante Fanny)
  • 40 dkg eper
  • 20 dkg feldarabolt rebarbara
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek édes morzsa (pl. babapiskóta)

A rebarbara külső részét húzzuk le, majd daraboljuk fel, keverjük össze egy kevés cukorral, és hagyjuk állni egy fél órát. Ezután alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztára kerülne.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tojásokat, a vaníliás pudingport, a Hulalát (v. habtejszínt) majd keverjük simára.

A sütőformába tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele az előnyújtott leveles tésztát, majd szórjuk meg az édes morzsával. (én babapiskótát morzsoltam össze, és azzal szórtam meg)

Ezután pakoljuk rá a feldarabolt epret, és az alaposan lecsepegtetett rebarbarát, majd öntsük rá a cukros-tejszínes keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálalhatjuk melegen is, egy gombóc vanília fagyival megkoronázva.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...