2021.07.28. 12:30:00 8540 259

6 étel, amit inkább ne mikrohullámú sütőben készíts el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mikrohullámú sütés népszerűsége töretlen, hiszen gyors, egyszerű és sok esetben megbízható eredményt érhetünk el vele az ételek elkészítése, illetve felmelegítése során. Bár a kávé és a pattogatott kukorica nem rontható el vele, többféle étel van azon a listán, amin a mikrohullámú sütőtől távol tartandó étkeket nevesíti.

Mikróba vele vagy ne? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikróba vele vagy ne?

Amennyiben egészségesebb életmódra törekszel, nem csupán azt kell megtanulnod, hogy mikor és mit egyél, de azt is, hogyan készítsd el az ételeket olyan módon, hogy a legtöbb tápanyag benne maradjon, és főképpen ne keletkezzenek káros vegyületek a sütési eljárás során. Hiába készül el esetenként az étel mikró használatában, van, amikor jobb más megoldást találni ehelyett.

Ételek, amiket jobb távol tartani a mikrótól

Brokkoli

A brokkoli esetében maradjunk meg a párolásnál, hiszen a klorofill tartalma úgy szinte változatlan marad, azonban mikrózva jelentősen csökken ez a szint.

Burgonya (egészben) és nyers húsok

A csirkemell, a húspogácsák és a nagyobb burgonya darabok egyszerűen nem sülnek át egyenletesen a mikróban: Míg a szélek már-már kiszáradnak, addig a mélyebb rétegeknek még javában sülniük kell, ez súlyos egészségügyi komplikációkhoz vezethet, mert kórokozó baktériumok szaporodhatnak el a nyersebb részekben.

Feldolgozott húsfélék

A felvágottak és kolbászkák egészségügyi előnyei jelentősen romolhatnak mikrohullámú sütés közben. Egy vizsgálat szerint megnövekedik a koleszterin-oxidációs termékek termelődése, ami többek között rákkeltő hatású is lehet.

Kenyér

Habár mikróban melegítve nem szenved el az egészségünk semmilyen káros hatást, sajnos a kenyérfélék állaga és íze megsínyli az eljárást. A hő a keményítő molekulákat a vízmolekulákhoz köti, emiatt keletkezik az élvezhetetlen eredmény.

Tojás

A főtt tojást mikrohullámú sütőben felmelegíteni (akár héjjal, akár héj nélkül) és elkészíteni is veszélyes helyzeteket szülhet: a tojás belsejében eluralkodó nyomás szétrobbanthatja azt! Sőt, a nyers tojásban megbújó szalmonella baktériumok sikeresen túlélhetik a mikróban történő hőkezelést.

Forrás: www.eatthis.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.