2021.01.24. 14:31:48 13489 279

Ételek, melyek nem tesznek jót a pajzsmirigy működésnek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pajzsmirigy működésünket az életmódbeli változások, a stressz és az étrend is komoly mértékben tudja befolyásolni. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk, ugyanis a szakértők szerint néhányan közülük különösen ártalmasak lehetnek a hormontermelő szervünk működésére.

Pajzsmirigy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pajzsmirigy

A pajzsmirigyünk a légcső, illetve gége előtt kétoldalt elhelyezkedő, lebenyekből álló, belső elválasztású mirigy. A szervezetünk legnagyobb hormontermelő szerve, ami nagy szerepet kap az anyagcserénk szabályozásában, növekedésében, a szexuális működésben és az agyi működésben egyaránt. Ha nagyon konkrétak szeretnénk lenni, nincs olyan szervünk, amit ne befolyásolna a pajzsmirigy. Létezése, a hormon termelődése elengedhetetlenül szükséges az életünkhöz.

A hormontermelő szervünk működését az agyalapi mirigy szabályozza, amely az agy (hypothalamus) irányítása alatt áll. A pajzsmirigy túlműködése szapora szívdobogást, szorongást és gyors, továbbá hirtelen fogyást eredményezhet, míg az alulműködése hízást, feledékenységet, székrekedést és extrém fáradtságot okozhat. Mivel nagyon szerteágazó tüneteket okozhat a pajzsmirigy betegség, a diagnosztizálása szakember feladata, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy vizsgáltassuk ki magunkat, ha a betegség gyanúja fennáll.

A pajzsmirigy egészséges működése végett, érdemes ezeknek az ételeknek a fogyasztását száműzni az étrendedből:

A cukor fogyasztása

A WHO, azaz az Egészségügyi világszervezet szerint a napi optimális cukor adagunk 25 gramm, ami nagyjából 6 teáskanál cukornak felel meg. Az ajánlott napi bevitel meghaladása hosszútávon akár cukorbetegséghez, szívinfarktushoz, elhízáshoz és trombózishoz vezethet. Ezen túl károsíthatja az idegsejteket, vitaminhiány jöhet létre és pajzsmirigy működési problémákat okozhat.

A tejtermékek fogyasztása

Sajnos nagyon gyakori tünet a tejérzékenység, ha pajzsmirigy betegségben szenvedsz. Arról nem beszélve, hogy a tejtermékeknek nyálkásító hatása is lehet, ezáltal okozhat puffadást és refluxot. Ne feledd, a tejben található fehérjék fokozhatják a gyulladást a pajzsmirigyben és az emésztőrendszerben egyaránt. Ezért érdemes a lehető legminimálisabb mennyiséget fogyasztani belőle az egészséged védelme érdekében.

A feldolgozott ételek fogyasztása

Mik tartoznak a feldolgozott ételek csoportjába? Minden olyan feldolgozott élelmiszer, amit különböző módon átalakítottak és adalékanyagot adtak hozzá. Manapság nagyon nehéz megállapítani, hogy mégis melyik feldolgozott ételt száműzzük az életünkből, hiszen egy zacskós csipsz vagy sajt között is nagy a különbség, hiszen mind a két étel feldolgozott élelmiszernek minősül. A nagyobb gond azokkal a termékekkel van, amelyek sok adalékanyagot kaptak, ilyen pl. a nátrium, só, cukor, étolaj. Ezek az adalékok károsan hatnak a pajzsmirigy működésére, és minden egyéb más szervünkre nézve is.

forrás: medicoverkorhaz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...