2022.09.01. 09:45:00 6376 260

Évszakváltás a konyhában - Így készülj fel az őszre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután a ruhásszekrényünket is átrendeztük és a gyerekeket is felkészítettük az iskolakezdésre, nem árt egy alapos ráncfelvarrás a konyhánkon sem. Elvégre a nyár vége tökéletes alkalmat ad arra is, hogy új rutinokat vezessünk be otthonunkban.

Napraforgó a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napraforgó a konyhában

A konyhát mindenki igyekszik a lehető legtisztább állapotában tartani, de nem mindig tudunk egyszerre mindennek a végére érni, így nem csoda, hogy vannak elmaradásaink. Nosza, rendezzük sorainkat!

1. A kamra előkészítése

Azért, hogy mindig kéznél legyen a szükséges őszi alapanyag, takarítsd át, majd töltsd fel kamrát minden olyan nem romlandó élelmiszerrel, mint a befőttek, a konzervek, a száraz áru, de jó helyet hagyni a gyógynövényes teafüveknek és a forrócsoki alapanyagainak is.

2. A lejárati időpontok ellenőrzése

Ellenőrizze a nyári grillízesítők és szószok meg öntetek (és egyéb más romlandó élelmiszerek) lejárati idejét, és szükség szerint dobd ki azokat. Az általános fűszerek, a mustár, a ketchup és a majonéz pótlásáról jobb lesz gondoskodni!

3. Edények átpakolása

A hűvösebb idő beköszöntével pikk-pakk megjön a kedvünk a raguk és a levesek fogyasztásához, így nem árt megragadni az ehhez szükséges eszközöket és edényeket, hogy maguk mögé parancsolhassák a limonádés kancsót, a grillfogókat és magát a kontaktgrillt is.

4. Asztalterítő és apró dekorelemek átcserélése

Hasonlóan a melegebb ágyneműk és takarók előtérbe kerüléséhez, érdemes lehet a konyha vagy az étkezős asztalterítőjét, a nyári dekorációkat és egyéb étkező-kiegészítőket is lecserélni, hogy vidám őszi hangulat törhessen be ezekbe a helyiségekbe.

5. A sütő megtisztítása

Lehet, hogy az elmúlt hónapokban mellőzted a sütőben sütést, de lassacskán fel kell készülni az őszi és a téli sütési szezonra is. Vesd be a legtermészetesebb és korábban is jól bevált sütőtisztítási módszert, azaz használj szódabikarbónát, vizet és ecetet!

6. A teáskanna és a kávéfőző megtisztítása

Ki ne szeretne jóízű, vízkőtől mentes italokat készíteni, ha eljön az ideje? Érdemes kipróbálni, hogy rendesen működnek-e a tavasz óta nem használt készülékek, ugyanakkor ideje alaposan megtisztítani ezeket. A citromsav most praktikusabb lesz, mint az ecet.

Forrás: www.thekitchn.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.