Ez égés… - Mit tehetünk az edénnyel, ha odakozmált az étel?
Még a legjobbakkal is előfordul, hogy egy röpke pillanatra elkallódik a figyelmük, vagy éppen rohamtempóban kell elkészíteniük az ebédet, vacsorát, és bizony kicsit, vagy éppen nagyon odakozmál az étel. Ha gyorsak vagyunk, az étek még talán menthető, az edénnyel viszont biztos, hogy meggyűlik a bajunk.
Persze, ott vannak a dörzsiszivacsok, súrolószerek, meg mindenféle csodák, amikkel szinte pikk-pakk, eltávolíthatóak ezek a szennyeződések. Persze, hogy az edény kicsit karcos lesz, azzal számolnunk kell… És nyilván a különböző vegyszerek is hatásosak, de mi van, ha mi óvni szeretnénk környezetünket és minimálisra csökkenteni ezek használatát? Szerencsére van olyan házi megoldás, amit érdemes kipróbálni!
Sót neki!
Ugyan kicsit időigényes megoldás, de megéri, ha természetes módszert alkalmaznál! Engedd a „sérült” edényt tele vízzel, tegyél bele két evőkanál sót. És most hagyd állni néhány óráig! Ha megvan, csak egyszerűen mosogasd el! Nincs szükség súrolásra, dörzsölésre, a só már elvégezte a „piszkos munkát”!
Ha a tepsi látja kárát a főzőcskének, itt találsz tippeket a tisztításához!
Forrás: haushaltstipps.net