2021.11.25. 09:45:00 6674 227

Ezek a legjobb szabadidős tevékenységek - Kimondottan nőknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnéd felszabadítani a kreativitásodat egy olyan szabadidős tevékenységgel, amely révén egy új szenvedélyt fedezhetsz fel? Próbáld ki az egyik izgalmas, leginkább hölgyeknek szóló hobbit, és élvezd a kikapcsolódás nyújtotta testi és lelki előnyöket.

Nők varrótanfolyamon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nők varrótanfolyamon

Ha új hobbiba kezdünk, az nemcsak új készségek kifejlesztésében segít, hanem általános egészségi állapotunk és jólétünk is jelentősen javulhat. Egy kis idő szakítása arra, hogy kiszakadhassunk a mindennapi nyüzsgésből, nem csupán előnyös, hanem manapság már elengedhetetlen az életünkben! A kiégés (burn out) mint a rohanó modern élet tünete súlyos egészségügyi következményekkel járhat. a nőknek pedig párhuzamosan egyre több életterületet kell kézben tartaniuk, amely további stresszforrást jelent.

Egy személyiségünknek és életmódunknak megfelelő és azt kiegészítő hobbi mentőövet nyújthat a stressz kezelésében. Azok, akiknek hobbija van, kevésbé küzdenek depresszióval, stresszel és rossz hangulattal. Ráadásul hobbijaink újra összekapcsolhatnak bennünket olyan dolgokkal, amelyeket korábban igazán élveztünk. Hozzád melyik passzol?

Testmozgással összefüggő szabadidős tevékenységek

1. Próbáld ki a jógát!

A jóga az egyik legnépszerűbb mozgásforma a világon, valamint a nők egyik legnépszerűbb hobbija: Mivel ez egy egész életstílus, minél többet tanulsz a jógáról és annak ősi alapelveiről, annál nagyobb hasznodra válik az önfelfedezés útján! Nemcsak erősebbnek és fittebbnek érezzük magunkat tőle, de a jóga növelheti a boldogság érzetet és javítja a memória működését is. A jóga gyakorlásának megkezdéséhez csak egy vastag szőnyegre és néhány kényelmes edzőruhára van szükség.

2. Válaszd a nordic walkingot!

A botokkal történő séta során jobban fejleszthető a felsőtestünk, mint túrázáskor. Az ízületi problémákkal küzdők számára is nagyszerű, mivel a botok segítségével járás közben kevesebb nyomást kell kifejteni. Nem titok, hogy a természetben való séta jót tesz a testnek és a léleknek. A nordic walkinghoz speciális botokra és egy pár jó cipőre is szüksége lesz.

Kikapcsolódás kézműveskedés során

A kézműves hobbi megnyugtatja idegrendszerünket, mivel együtt használjuk a kezünket és az agyunkat, azáltal, hogy teljes tudatában vagyunk annak, hogy mit csinálunk.

3. Érdekel az ékszerkészítés?

Egy másik népszerű hobbi a nők körében, amely eléggé időigényes, de gyönyörű eredményt hoz. Az egyedülálló késztermékek készítése amellett, hogy kreatív éberségre ösztönöz, nagyszerű ajándékok születhetnek, de önfinanszírozó hobbivá vagy üzleti lehetőséggé is kinőheti magát a dolog.

4. Hímzés, kötés, gobelinezés, makramé készítés vagy hobbivarrás

Egyszerű vagy bonyolult? Kedved és tapasztalatod szerint állíthatod magad kihívások elé bármelyik ilyen kézműves hobbi elsajátítása során! A hangsúly itt éppen a módszeresen kidolgozott terméken meg a lassú és figyelmes tempón van, mivel az aprólékos munka mélységes megelégedéssel tölti el az alkotót. Az alapozáshoz pedig rengeteg online oktatóanyag áll rendelkezésre.

5. Boszorkánykonyha helyett mixerkedj!

Gyakori vendégváróknak ez egy olyan szórakoztató és hasznos készség, amely segít lenyűgözni a vendégeket. Noha így majd nem kell drága bárba menni a koktélokért, a koktélkészítés nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Nyilvánvalóan bármilyen régi pohárban kínálhatjuk a koktélokat, de valóban hozzátesz az élményhez, ha minden ital a megfelelő pohárba kerül.

6. Tanulj meg virágot kötni!

Mindenki számára, aki értékeli a szép növényeket, egy pihentető és kreatív módja a kikapcsolódásnak és életterünk feldíszítéséhez. Ezt a hobbit az teszi annyira népszerűvé, hogy a végeredmény valószínűleg gyönyörű lesz. Szinte bármi ihletet adhat egy újabb virágkölteményhez!

Forrás: www.womanandhome.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?