Farsang a tepsiben: Sütőbe a karnevál szelettel!
Az év első, közel két hónapjában unalomig süthetjük és falhatjuk a különböző fánkokat, amik ugye a farsangi időszak védjegyévé váltak. De aki már tényleg unja a kerek édességeket, az is talál más, a farsanghoz passzoló süteményt, amivel elsütheti az időt farsang farkáig. :)
Réteges, színes, ízletes, laktató és kiadós. Ugye már meg is jött a kedvünk ahhoz, hogy testet öntsünk ennek a desszertnek?
Karnevál szelet
Kakaós tészta:
5 tojást 15 dkg cukorral habosra kikeverünk. Fél csomag csokis pudingport 1 ek. kakaóporral és 1 kk. sütőporral összekeverünk és beleforgatjuk a könnyű tojáshabba. Az így kapott masszát 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.
Vaníliás krém:
Főzött krémet készítünk 2 dl tej, 5 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor és 1 ek. liszt felhasználásával. Miután kihűlt 20 dkg porcukorral kihabosított (szintén 20 dkg) vajat keverünk hozzá, és az így kapott krémet a már nem meleg tészta tetejére simítjuk.
Hófehér habréteg:
A krémből kimaradt 5 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral, pár csepp citromlével és egy csipetnyi sóval keményre verünk gőz felett. Amikor készen van, a krémréteg tetejére halmozzuk és elkenjük.
Hogy a süteményünk ne legyen „csupasz” szórhatunk a tetejére egyszerű csokireszeléket vagy tortadarát, de a szorgos háziasszonyok egy egyszerű mázat is alkothatnak rá:
1,5 dl vizet vegyítünk 2 tk. étolajjal, hozzá adunk 2 tk. csokoládé pudingport és 3 tk. cukrot. Ezután nincs más feladatunk, mint ezt az egészet összemelegíteni, végül tetszőlegesen a habra csurgatni.
Forrás: webcukraszda.hu/karneval-szelet-2/