2023.03.16. 12:05:00 5406 215

Felejtsd el ezt a 3 szokást, és a "nehéz napok" könnyebbek lesznek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Háromféle nő létezik a világon: aki utálja, aki isteníti, és aki közömbös a menstruációja iránt. Én időszakonként a negatív és a semleges érzések között hullámzok, míg vannak olyan ismerőseim, akik szinte szentként kezelik a menstruációs vért. Valószínűleg ehhez sok köze van ahhoz, milyen volt a korai felvilágosítás színvonala, és természetesen az is befolyásoló, hogy mennyire fájdalmas az adott nő ciklusa.

Női ciklus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női ciklus

A női ciklus létezik és kész. Ez éppen olyan dolog, mint az eső; hiába vagyunk ellene, az attól még esni fog. Jobb, ha az ilyen természetes dolgokat elfogadjuk, mint az élet részét, és legalább a közérzetünk jobb lesz. Mondjuk ezt a közvélemény - beleértve, hogy a legtöbben még mindig tabuként kezelik a témát - nem könnyíti éppen meg. (Kíváncsi vagyok, hogy a más országokban pedzegetett menstruációs szabadságnak itthon milyen visszhangja lesz.)
De mit tudunk még tenni ahhoz, hogy a menstruáció kevésbé legyen kényelmetlen vagy fájdalmas része a hónapjainknak?

Ezeket a szokásokat elfelejtve könnyebbé teheted a ciklusod lezajlását!

1. Hideg ételek és italok fogyasztása

Biztosan észrevetted már, hogy a fájdalmasabb menstruáció esetén a hasi rész melegen tartása milyen sokkal tud hozzájárulni a komfortérzetünkhöz. Ebből a tapasztalatból kiindulva nem lesz meglepő, hogy a ciklusod ezen része alatt jobb kerülni a hideg ételeket és italokat, mert azok belsőleg fogják lehűteni a méhedhez közeli részeket. A görcsök enyhítéséhez természetesen a meleg ételek és italok járulnak hozzá. Inkább mondj le a fagyiról, cserébe annyi fájdalomcsillapító sem lesz szükséges!

2. Egész nap ágyban feküdni

Amikor olyan gyengének érzed magad, hogy szinte még tisztálkodni sincs erőd, akkor kell a leginkább megemberelni magadat!
Akár hiszed, akár nem a női sportolók a menstruációjuk alatt nagyobb teljesítményre képesek, mint átlagos napokon, így minden kifogást félre is seperhetsz azon nyomban. Nem kell lefutnod most sem a maratont, de egy könnyed torna, vagy legalább egy negyed órás laza séta férjen bele a napba, hogy a görcsök enyhülhessenek és a tisztulás könnyebben mehessen végbe.

3. Számodra kellemetlen menstruációs eszköz használata

A betét, a tampon, a menstruációs kehely és a menstruációs bugyi négyszögében élve biztos, hogy egyre többször hallod te is a környezetvédelmi szempontokat, de ez egy olyan intim téma, aminél inkább a saját belső hangodat kövesd!
Ha nem szeretnéd a használt eszközt mosogatni, mert viszolyogsz a vértől, nyugodtan maradj a hagyományos módszereknél. A lényeg, hogy a választott segédeszköz minél kényelmesebb legyen a számodra, és azt a higiéniai előírásoknak megfelelően használd!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!