2024.04.28. 12:31:50 4991 192

Felkavaró és elgondolkodtató színházi előadások a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felkavaró és elgondolkodtató színházi előadásokat mutatnak be a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon: április 29. és május 12. között olyan előadások láthatók, mint az ukrán háborút testközelből megmutató Bunker Cabaret, Susan Sontag drámája, az Alice az ágyban és a formabontó Európa házhoz megy, a Rimini Protokoll előadásában.

Színház Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház Fotó:123rf.hu

A Rimini Protokoll magánlakásokban megrendezett Európa házhoz megy című formabontó produkciója olyan kérdésekre keresi a választ, minthogy mit jelent valójában Európa, földrajzi egységet, kulturális identitást, netán államok együttesét. A performansz célja, hogy közelebb hozza az elvont Európa-eszme fogalmát.

"Mi Európában vagyunk, de mennyi Európa van bennünk? Kiderül, ha részesévé válunk a személyes történetek és az európai politikai mechanizmusok életre kelt összjátékának" - olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, az Örkény István Színházban Susan Sontag Alice az ágyban című drámáját mutatja be a Szarajevói Háborús Színház. "A különleges szerkezetű művet William James filozófus és Henry James író idejekorán elhunyt zseniális nővéréről, Alice Jamesről, Balázs Zoltán Arany Maszk-díjjal elismert rendezésében láthatja először a magyar közönség".

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon látható a Hooligan Art Community új, merész előadása, amely nem mindennapi körülmények között jött létre. A Bunker Cabaret jelenetei Kijev bombabunkerében születtek. Az ironikus, nyers, egyszerre vicces és megrázó színházi produkció ötvözi a zenét, költészetet, táncot és filmet.

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt. A történetekből a TÁP Színház művészei olvasnak fel a Városháza tereiben, így a látogatók egyszerre fedezhetik fel az új irodalmi alkotás és a hatalmas épület eddig ismeretlen részleteit. A szövegek többek között Epres Attila, Csákányi Eszter, Tasnádi Bence, Patkós Márton, Znamenák István, Pálos Hanna, Józsa Bettina és Szamosi Zsófia előadásában hallhatók.

Az előadásokról további információk a fesztivál honlapján, a https://budapestitavaszifesztival.hu/ oldalon találhatók meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...