2022.05.25. 09:20:00 6769 212

Félre a fényárral: Legyen energiatakarékos a világítás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fényforrás elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő megvilágítás és meleg légkör lehessen egy-egy helyiségben. Azonban nem mindegy, hogy mekkora a fényerő és milyen költségei vannak a megvilágításnak.

Kompakt fénycső, energiatakarékos izzó | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kompakt fénycső, energiatakarékos izzó | Fotó: 123rf.com

Bizonyos világítástípusok indokolatlanul nagy mennyiségű villamosenergiát fogyasztanak el, ezeket érdemes energiatakarékosra cserélni. Ne riasszon el senkit sem a kezdeti magasabb beruházási költség, ez meg fog térülni a kevesebb energiafelhasználás által.

Keress alternatívákat!

A hagyományos fényforrások legtöbbje helyett találunk LED-fényforrásokat az üzletek polcain. Még a neonvilágítás és a fényreklámok is lecserélhetők LED-világítással - esetleg PVC-csövekkel kombinálva.
Amennyiben a LED-világítás nem opció, akkor se mond le az energia megtakarításáról! Minden terméknél találni egy fokkal gazdaságosabbat.
Alacsony teljesítményű izzók használatával ugyanúgy elvégezhetjük mindennapi tevékenységeinket.

A világítótestek áthelyezése

Nem kell díszkivilágítás ahhoz, hogy ne sérüljön szemünk világa a természetes fényt többé-kevésbé nélkülöző helyiségekben. A hívogató terekben éppen hogy nem viszik túlzásba a fényáradatot. Minél jobban tervezzük meg a teret, annál több energiát takaríthatunk meg. Használjuk a lámpák változatos fajtáit: állólámpák, fali lámpák és mennyezeti lámpák vegyesen más és más fényviszonyokat hoznak létre.

A világítás okos kiegészítői

Ha még ennél is többet szeretnénk kihozni a témából társítsunk fényerő-szabályozókat, időzítőket - ezekből létezik távolról irányítható típusok is -, hogy még kényelmesebben lehessen az otthonunk energiatakarékos.

Az energiacsökkentés nem csupán a pénztárcánknak, de a környezetünknek is hasznos lépés, éppen ezért érdemes rászánnunk egy kevés időt arra, hogy átgondoljuk, hogyan is optimalizálható az otthonunk világítása.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...