Foglald „köretbe”! – Recept a kelkáposztafőzeléken és a frankfurti levesen túl
Ha meghallom, hogy kelkáposztafőzelék, ha tehetném, hanyatt-homlok menekülnék az adott helyszínről. Aztán egy finom, virsliben gazdag frankfurti levest kanalazva rájövök, hogy a kelkáposzta nem is olyan rossz dolog. Talán a lenti recept még inkább meggyőz majd arról, hogy ez tényleg így van.
Ami biztos, hogy főételként a kelkáposzta már mindenkinek „megvolt”, de köretként sem utolsó ez a roppanós, leveles zöldség. Azt nem hiszem, hogy a főzelékkel megbarátkozom, de a következő finomságot biztos kipróbálom.
Sütve is jó
Sült kelkáposzta
Hozzávalók 2 főre:
egy negyed, kb. 40 dkg-nyi kelkáposzta
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet erős paprika
1,5 evőkanál lágy vaj
só
citromlé
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd 200 ⁰C-ra, a hőlégkeverést mellőzd! A negyed kelkáposztát vágd 2 hasábra, és folyó víz alatt alaposan mosd meg, a levelei között is. Hagyd jól megszáradni. A káposztát tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg az olívaolajjal és sózd ízlés szerint. Ezután ugorhat is az előmelegített sütőbe, valahova a középső szintre, körülbelül negyed órára. A zsemlemorzsát a pirospaprikával és a sóval keverd össze, majd tett hozzá a vajat és keverd krémessé az összetevőket. Ez a massza aztán mehet a kelkáposztára, és az egész további 10 percre újra a sütőbe. Egy kis citromlével is meglocsolhatjuk. Ez a ropogós, fűszeres finomság főként sült csirke mellett állja meg a helyét.
Forrás: essen-und-trinken.de