2023.10.05. 09:45:00 5200 180

Forog vele a világ: Balettos témájú könyvekkel és filmekkel velünk is fog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs olyan kislány, aki ne gondolta volna azt akár csak egy pillanatig is, hogy ne akarna felnőttként balett táncos lenni. Sajnos csak kevesen olyan tehetségesek és eltökéltek, hogy ebben a nehéz műfajban tevékenykedhessenek, még akkor is, ha időben elkezdik megélni az álmaikat. A tánc látványa azonban mindenkinek megadatik!

Balett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balett

A balett az opera és az operett mellett egy viszonylag megosztó műfaj, azonban a balett táncosok teljesítményét még az is elismeri, aki nem szokott ilyen előadásokra járni.
A színházi életnek megvan a maga sajátossága, amire a baletthez szükséges kimondottan nagy fegyelem még inkább hozzátesz. Amennyiben belepillantanál ebbe a furcsa világba, less be a kulisszák mögé: Nézz vagy olvass egy társulat vagy egy-egy balett táncos mindennapjairól szóló filmet vagy könyvet!

Balettel kapcsolatos filmek

Fordulópont (The Turning Point) - 1977

Múltbeli sérelmek sora, és még több tánc! A tehetséges lánynak sikerülhet olyan balettkarriert építenie, amiről édesanyja csak álmodozott? Sikeres szólóbalerinaként vajon szépen el lehet fogadni az idő múlásának tényét? Minden kiderül, amikor az anyává vált korábbi táncos és befutott volt barátnője újból találkoznak.

Rivaldafényben (Center Stage) - 2000

Fiatal tehetségek hatalmas nyomás alá kerülnek, hiszen nem csak egymással, de önmagukkal is versenyre kell kelniük. A terhelés és a versengés mindenkire másként, de elemi erővel hat. Aki nem kapja meg a szerinte méltó helyet, tud máshol érvényesülni? Közben a klasszikus balettéből a modern balett világába csöppenünk.

Fekete hattyú (Black Swan) - 2010

A címszerepet elnyert balett táncost sorozatban az a kritika éri, hogy karakterét csak félig tudja megformálni. Habár mindkét személyiséget neki kellene játszania, bevonnak a próbafolyamtba egy másik balettost is. Az önbizalomhiánnyal küszködő, kissé merev lelkületű lány ennek hatására megtörik.

Balettről szóló könyvek

Czank Lívia - A függöny mögött

A balett világa valójában nem a látszólag könnyed mozdulatokról és a tütükről szól. A táncosok és az összes további közreműködő mindent feláldoznak az előadás sikerének oltárán. Kukkants be a kulisszák mögé valódi balettmesterek és táncművészek őszinte visszaemlékezései útján!

Danielle Steel - A cár balerinája

Felmenőink titkaira általában nem derül fény, de ez alól kivétel lehet az az unoka, aki nagymamája hagyatékaként annak élettörténetét kapja: Az ünnepelt prímabalerina élete a történelmi változások miatt gyökeres fordulatot vett. Mi lett a sorsa? Elismerés, szerelem vagy boldogtalanság? A hátrahagyott levelekből minden kiderül.

Noel Streatfield - Balettcipők

Az 1930-as évek Londonjának világát ismerhetjük meg három nővér történetén keresztül. Az egyikük természetesen balerina szeretne lenni. Az összetartó testvérek kitartó, néhol kudarccal és sok lemondással járó útja végén kiderül, hogy aki mer, az tényleg nyer!

Forrás: youtube.com, lira.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...