Forró csoki, akár Mikulásra is!
Ha a pároddal, barátnőiddel még mindig meglepitek egymást Mikulás alkalmával, vagy éppen a gyerkőcöd nagyobb már, a csomaghoz már idősnek gondolod, de azért szeretnéd meglepni valami finomsággal a nagyszakállú ünnepén, a következő recept telitalálat lesz!
Készíts forró csokit, de nem akárhogyan! Rétegelj, csomagolj, csalj örömöt a többiek arcára!:-)
Forró csoki, házilag
Először is szükséged lesz 2 db, hosszúkás csavaros tetejű üvegre (a lenti hozzávalók 2 személyre elegendőek), valamint a következőkre:
-1 evőkanál cukor
-1 evőkanál barna cukor
-1 teáskanál vaníliás cukor
-20 gramm étcsoki, összetörve
-2 evőkanál kisebb méretű pillecukor
-2 evőkanál kakaópor
-kevés őrölt fahéj
-egy csipet só
-3 dl tej (ha ajándéknak szánod, elhagyható)
A cukrokat, fahéjat, étcsokit, kakaóport, vaníliás cukrot és egy csipet sót rétegezd egymásra az üvegpohárban. Minél változatosabb, annál jobb! A tetejére mehet a pillecukor, majd zárd le az üveget. Elkészítés előtt forrald fel a tejet, majd a pillecukor kivételével az üveg, üvegek tartalmát óvatosan keverd el a tejben, amíg finom krémes, kakaót nem kapsz. Ha kész, a tetejére mehetnek a pillecukorkák!
Forrás: essen-und-trinken.de