2019.11.11. 12:52:18 6881 215

Gyakorlatilag lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV-vírus ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába azonosították a HIV-vírus újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Védőoltás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Védőoltás

Hozzátette: a HIV-1 M-csoport L-altípus néven azonosított vírustörzset a Kongói Demokratikus Köztársaságban élő három ember vérében találták.

A HIV-vírus felfedezése óta 35 év telt el, és a kutatók bármennyire is igyekeznek, nem tudnak védőoltást létrehozni, annak ellenére hogy újabb és újabb altípusokat találnak - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a vírus folyamatosan változik, így hiába találnak újabb altípusokat, gyakorlatilag lehetetlen kidolgozni a védőoltást.

A HIV-vírus megfelelő gyógyszeres kezelés mellett több évtizeden keresztül tünetmentes lehet, a következő orvosi cél a teljes gyógyultság, amely eddig két esetben fordult elő - fűzte hozzá Szlávik János.

Emlékeztetett: az emberhez különböző emlősök - gorilla, csimpánz - által jutottak el a HIV-vírusok, amelyek nemcsak keverednek, hanem a szervezetben mutálódnak is.

Magyarország az alacsonyan HIV-fertőzött státuszba tartozik, 1986-tól háromezer ember fertőződött meg HIV-vírussal - mondta Szlávik János.

Forrás: [http://mti.hu]

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...