2019.03.04. 17:57:47 11113 352

Gyertyázzunk! – Így vigyázz rá, hogy sokáig égjen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyertyát gyújtani, égetni nem nagy ördöngösség. Ennek ellenére használata természetesen rejt némi veszélyt magában, úgyhogy csak óvatosan ezzel a (romantikus) kellékkel! Ha úgy szeretnéd, hogy fényével minél hosszabb ideig aranyozhassa be a mindennapjaid, a következő tippekre mindenképpen érdemes lesz odafigyelned.

Gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertya

No, és persze a biztonságos használat sem utolsó szempont, ha gyertyáról van szó! Szerencsére, a haushaltstipps.net oldalának köszönhetően erre vonatkozóan is van néhány jó tanácsunk!

A korom? Na, az nem mindegy!

Ahogy a kanóc hossza sem! Utóbbiból 1-1,5 centiméternyire lenne szükség, hogy sokáig élvezhesd a gyertyád fényét. És mi a helyzet a korommal? Az első meggyújtás alkalmával minimális korom kell, hogy termelődjön.

Rövid a kanócod?

Toldd meg egy trükkel!:-) Ha nagyon leégne a kanóc, akkor a kis „cérna” körül olvaszd fel a viaszt és öntsd le róla. Így nyerhetsz egy kis időt, és persze kanócot, hogy gyertyád még sokáig égjen. Ha ilyenkor, vagy úgy különben is, elég nagy „kráter” jelentkezik a gyertyán, egyszerűen vágd körbe a széleit, és kész.

Szeretnéd, ha tovább égne?

Ha szeretnéd meghosszabbítani a gyertyád életének időtartamát, dugd a fagyasztóba egy időre! Így tovább tarthat majd míg leég! Minél tovább tartod majd a hűvösön, annál tovább gyönyörködhetsz a lángjában!

Ügyelj, hova teszed!

Talán nem kell külön felhívni rá a figyelmet, de könnyen éghető, hamar lángra kapó anyag közelében ne nagyon égesd a gyertyádat! Ezen kívül a huzat sem tesz jót neki. Egyrészt, akár veszélyes is lehet, másrészt, nem egyenletesen fog majd leégni. Ha már megvan a helye, ügyelj rá, hogy stabil is legyen az a gyertya. Ha könnyen felborul, az akár kisebb vagy nagyobb tragédiák okozója is lehet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...