2020.10.15. 13:29:50 9855 267

Gyógyít és szépít? Ezekért szerezd be a hibiszkuszt a házipatikádba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hibiszkusz egy olyan növénynemzetség, amely számtalan mályvafajt foglal magába. Hazánkban leginkább dísznövényként kedvelik mutatós virágjai miatt. Azonban nem csak a szemet gyönyörködtetheti! Ízletes teaként, fűszerként és gyógynövényként is alkalmazhatjuk.

Hibiszkusz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hibiszkusz

A hibiszkusz szárított virágzata többféle nyavalyánkra is enyhülést hozhat számunkra élettanilag előnyös összetevői révén. Ásványi anyagok, flavonoidok, C-vitamin, pektinek, nyomelemek és különböző savak - pl. borkő és alma – találhatók meg benne.

Belsőleges és külsőleges felhasználása

Főzetének rendszeres fogyasztása segíthet erősítenünk az immunrendszerünket (Ekkor áztassuk!), de a népi gyógyászat többek között keringési problémák, székrekedés, magas vérnyomás és meghűlés kezelésére ajánlja. Száraz köhögésnél és hörghurutnál a tea kellemesen hűsítheti a torkunkat, gargarizálhatunk is vele. Fogyókúrázók számára jó hír, hogy a hibiszkusztea segíthet csökkenteni a szénhidrát és a keményítő felszívódását.

Bőrborogatásként ekcémát és felületi égési sérüléseket is kezelhetünk vele. Hajszeszként alkalmazva serkentheti hajnövekedésünket. Ha lemosóként alkalmazzuk, akkor pedig bőrünket szépíthetjük meg vele. A szárított virágokat ülőfürdő elkészítéséhez szintén használhatjuk.

A hibiszkusz lelkünkre is gyakorolhat pozitív hatást: Segíthet megszabadulnunk a minket nyomasztó gondolatoktól, csökkentheti az érzelmi túlsúlyt (depresszió, hangulatingadozás) és fogékonyabbá tehet a női energiák befogadására.

Ellenjavallatok!

  • A főzetének fogyasztása után ritkán kábult érzet tapasztalható. Míg nem ismerjük, milyen hatással van ránk a tea, addig tartózkodjunk pl. a gépkocsivezetéstől is az elfogyasztása utáni órákban.
  • A hibiszkusznak nincs nyákoldó hatása, ezért azt hurutos köhögésnél nem ajánlott fogyasztanunk.
  • A hibiszkusz hatással lehet a rákos sejtekre, tehát kemoterápiával együtt sem alkalmazható!
  • A hibiszkusz csökkentheti az ösztrogénszintet, emiatt fogamzásgátló használatával együtt ne alkalmazzuk! A termékenység esélyének csökkentése miatt gyermekvállalás időszakában se fogyasszuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...