2023.08.30. 17:25:00 9073 320

Gyógynövények és belső szervek 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Léteznek a köztudatban olyan többé-kevésbé ismert gyógynövények, amelyekről azt tartják, hogy segítségünkre lehetnek egyes belső szerveink egészségének támogatásában. Az első ilyen csoporttal már megismerkedhettünk, de hátra vannak még a nagyon fontos szerveinkhez kapcsolódó gyógyfüveink is.

Gyógynövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógynövények

A modern ismeretek azt mutatják, hogy gyógynövényeink mértékkel és kúra szerűen történő alkalmazása az egészséges emberek számára segíthet a jó általános egészségügyi állapot fenntartásában. Viszont a belső szerveink egészséges működésének felborulásakor kérjünk szakorvosi diagnózist!
Most viszont nézzük meg, hogy egy-egy gyógynövény melyik szervünk egészségének fenntartásában lehet leginkább a segítségünkre?

Gyógynövények, amelyek pozitív hatással lehetnek a belső szerveinkre:

Máj:

A pitypang, a mezei katáng és az olyan tejcsendesítő gyógynövények, mint például a máriatövis vagy a pásztortáska jótékony hatással lehetnek a máj egészséges működésére nézve. A gyömbér pedig elvileg a máj tisztításában és méregtelenítésében lehet hasznunkra.

Emésztőrendszer:

Az édeskömény, a cickafarkfű és a borsmenta hármasa az emésztésre lehet pozitív hatással, és segíthetnek enyhíteni a kellemetlen gyomorproblémákat. A kamillát olyan gyomor- és bélrendszeri panaszok kezelésére szokták ajánlani, mint például a gyomorégés vagy a puffadás.

Vese:

A vesék működésének támogatásában a tőzegáfonya és a mezei zsurló, míg tisztításában a petrezselyem tehet jó szolgálatot. A csalánt pedig gyulladáscsökkentő hatása miatt tartják vesefunkciót támogató gyógynövénynek.

A különböző emberi szervezetek eltérő reakciója szükségessé teszi a szakemberrel történő konzultációt a gyógynövények fogyasztása előtt, mivel azok nemcsak az általános egészségi állapotunkra hatnak, de egyes gyógyszerek hatását is károsan befolyásolhatják. Kismamák és bizonyos krónikus betegségben szenvedők számára a gyógynövények nagy részének fogyasztása nem ajánlott!

Forrás: medlineplus.gov, Egészség Logikája

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...