2022.05.11. 17:25:00 7926 259

Használd a szezonálisat: Főzelék spárgából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem vagy oda a főzelékekért? Ez nagy eséllyel meg fog változni most! A lisztmentes spárgafőzelék a vártnál jóval ízletesebb, ráadásul tényleg gyerekjáték elkészíteni. Használd hát bátran a szezon zöldségét!

Spárga - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga

Spárgafőzelék

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag zöld spárga
½ csomag fehér spárga (opcionális)
2 db burgonya
só és bors
800 ml zöldségalaplé
1 tk. citromlé
1 ek. vaj
1 csokor friss snidling

Elkészítés:

  1. Két evőkanál olajon pároljunk üvegesre egy előzőleg apróra vágott hagymát és egy fej zúzott fokhagymát. A spárga fás végét vágjuk le, és a spárgát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. A fehér spárgának - ha találtunk - pedig mindenképpen szedjük le a külső héját, hogy a főzelékünk ne legyen keserű. Ezt is daraboljuk fel 1 cm-es darabokra. A spárgák zsenge végeit és még néhány darabot tegyük félre, a többi részét pedig öntsük a hagymák mellé, és a két, kis kockákra vágott burgonyával együtt rövid ideig fonnyasszuk.

  2. Fűszerezésként sózzuk és borsozzuk is meg a kissé megpárolt zöldségeket, végül öntsük fel 800 ml zöldségalaplével. A zöldségeket főzzük teljesen puhára, majd turmixoljuk le. Ezután mehet bele az ételbe a citromlé és a vaj. Utolsó mozzanatként tegyük vissza a krémesített főzeléket a tűzre, és dúsítsuk fel az aprított snidlinggel és a félretett spárgával. További 3 percig főzzük.

  3. Tálaláskor kiegészíthetjük főtt tojással - feltétként - az elkészült főzeléket.

A magas antioxidánstartalmú spárga egy nagyon hamar romlandó hozzávaló, ezért vásárlás után nem várjunk sokáig a felhasználásával. A zöldségek királyának is tartott spárgát a jó emésztésért és méregtelenítéskor is szokás fogyasztani.

Forrás: www.streetkitchen.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...