2022.11.11. 14:40:28 14564 305

Házi krémek a tortába, ha otthon sütnél valami mennyeit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van egy bevált piskóta recepted, akkor máris süthetsz egy tortaalapot, amit aztán felturbózhatsz házi krémmel vagy akár krémekkel... Jönnek az ünnepek, mentsd el ezeket a recepteket, hátha szükséged lesz valamelyikre!

Csokikrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokikrém

Mascarponés alapkrém

250 g mascarpone 20 g porcukor 200 g fehér csokoládé 2 dl habtejszín
A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ügyelve rá, hogy ne kapjon le. A víz tényleg csak gyöngyözzön alatta. A porcukrot kikeverjük a mascarponéval. A habtejszínt keményre felverjük egy robotgéppel. Mindenképpen 30% zsírtartalom feletti habtejszínt válassz, javasoljuk a cukrászhabot. Miután a csokoládé kissé visszahűlt, összekeverjük a mascarponéval, majd adagonként, óvatosan hozzákeverjük a tejszínt is. Ügyelve rá, hogy hogy ne törjük össze.

Csokikrém, ami akár a torta tetejére is kerülhet

  • 150 g vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 400 g jó minőségű étcsokoládé

Ez a legegyszerűbb csoki krém, amit ismerek, viszont a csoki és a vaj minőségétől függően elképesztően finom lehet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy vízgőz fölött összeolvasztjuk a hozzávalókat. Mielőtt bármilyen tortaalapra rátennéd, vissza kell hűteni, hogy kenhető állagú legyen.

Mascarponés alapkrém fehér csokival

  • 250 g mascarpone
  • 20 g porcukor
  • 200 g fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín

Először a fehér csokoládét gyöngyöző víz fölött megolvasztjuk. A mascarponét és a porcukrot alaposan összedolgozzuk egy habverővel. A jó minőségű habtejszínt kemény habbá verjük. A porcukrot kikeverjük a mascarponéval. A csokit picit visszahűtjük, hogy ne legyen forró, majd összekavarjuk a cukros mascarponéval, és hozzáadagoljuk a tejszínhabot is, óvatosan beleforgatva. Természetesen ét- és tejcsokival is működik. Sőt, akár a következő karamell krémmel is.

Brutál karamell krém:

  • 23 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10,5 dkg vaj

A cukrot egy tapadásmentes serpenyőben el kezdjük karamellizálni a kockákra vágott vajjal együtt. Amikor szép aranyló színe van már, felöntjük a tejszínnel, és addig kavargatjuk, míg viszonylag sűrű és homogén masszát nem kapunk. Ez egy tömör karamell krém, amit akár mascarponéval vagy felvert tejszínnel habosíthatunk.

Bármilyen krém pudinggal

Ha pudingos alappal szeretnél dolgozni, akkor a könnyebb végeredményért, ne margarinnal vagy vajjal dolgozd össze a pudingot, hanem keményre felvert tejszínhabbal. Isteni csokival, vaníliával, eperrel és punccsal is! A pudingot pedig 3 dl tejjel főzd meg, ne fél literrel.

Szükséged lenne egy jó piskóta receptre? Kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...