2021.03.25. 15:36:01 8703 230

Híres tapsifülesek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint a karácsony és a többi kereszténységhez köthető ünnepünk, ma már húsvét is inkább hagyomány, mint vallási ünnep. Sok-sok átalakuláson esett át a húsvét tartás az elmúlt évtizedek, évszázadok alatt, de nyuszi, mint jelkép, ha egyszer már megjelent, maradt. Ünnepeljük egy kicsit a nyulakat is!

Húsvéti nyuszi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti nyuszi

A legnépszerűbb „nyuszi-sztár” egyértelműen a húsvéti nyúl, aki, még ha egy konkrét arcot (test, fülpárt…) nem is kapott, mégis minden gyermek szívébe belopta magát. Ám más híres nyuszikról is érdemes szót ejteni, hiszen ezek a kedves, mókás, jellegzetes állatkák nem kevés celebet kitermeltek maguk közül.

Apáink idejében – No, megállj csak!

1968-69-es kezdettel a Tom és Jerry szovjet alternatívájaként is jellemezhető sorozat nevettette meg a Kelet-Európai tévénézők apraját, nagyját. Csak éppen macska és egér helyett farkas és nyúl kergették egymást, és persze húzták egymás agyát a képkockákon. A mai gyerekek már talán csak Oroszországban tudják, miről is van szó, ha valaki felkiált Nu, Págágyí!, hát itt az idő, hogy előtúrjuk az internet bugyraiból kedvenc epizódunkat, húsvétra hangolódás gyanánt.

Tapsi Hapsi – A mindig vidám, ravasz nyuszi

Az ikonikus Warner Bros termék, a Bolondos dallamok rajzfilmsorozat főszereplője, aki rövid epizódokban viccelte meg az őt körülvevő szereplőket. A vidám szürke Tapsi Hapsi alakja azóta sem ment ki a divatból egy pillanatra sem, sőt, mint oly sok egykori élvonalbeli rajzfilm szereplő, reneszánszát éli! Hát, Ez van srácok!

Nyuszi – Az ideges, jószívű, Nyuszi

A Disney fantasztikusan eltalálta nagyjából az összes hatvanas-hetvenes években készült rajzfilmét és azok szereplőit. Hát így lett az a Micimackó klánnal is, akik már az eredeti regényben is nagyon szerethetőek voltak, de a Disney gyerekek millióinak véste örökre a szívébe őket. A Százholdas pagony kicsit mindig feszült és egy egész parányit arrogáns Nyuszija, jó szívével, segítőkész, okos természetével mégis sokak kedvence lett. Bár kissé neurotikus, pozitív emberi értékekkel bőséggel fel lett ruházva, ez az ellentét pedig még „emberibbé”, szerethetőbbé teszi.

Még nagyon sokáig lehetne folytatni ezt a tiszteletre méltó, hosszúfülű listát, hiszen feledhetetlen a kockásfülű nyúl, szeretjük Bobot és Bobeket, vagy épp Aliz csodaországából a mindig késésben levő elegáns tapsifülest. Szeretettel gondolunk a legkisebb ugrifülesre és a Négyszögletű kerek erdő Aromojára is…

Forrás: nullahategy.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...