2015.07.11. 08:32:30 11164 286

Hogy ne vesszen kárba, ezt tedd a maradék sörrel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Előfordul, hogy a hétvégi bográcsozásból, grillpartyból ránk maradt néhány doboz, vagy üveg sör. Persze, elállhatna a következőig is, ha véletlenül, vagy épp direkt nem közeli lejáratút vettünk volna. Kiönteni, naná, hogy nincs szívünk (még szép!:-))! Akkor mégis mi legyen vele?

Maradék sör - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maradék sör

A megoldás rém egyszerű, és nagyon finom! Készüljön belőle néhány isteni, ám annál egyszerűbb fogás, akár hétvégi menü gyanánt is!

Édes sörleves tojáshabbal

Ez olyan „madártejféleség”, pöttyet megbolondítva!:-)

Hozzávalók:

  • fél liter sör (vagy amennyi megmaradt;-))

  • fél liter tej

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 rúd fahéj

  • 1 csomag vaníliás szószpor, de a pudingpor is megteszi

  • 1 tojás

  • Fahéj az ízesítéshez

A vaníliás szószt a leírás szerint, a rúd fahéjjal főzve elkészítjük. Ha elkészült, a fahéjat kivesszük. Hozzáöntjük a sört és az egészet hagyjuk kihűlni. A tojást feltörjük, különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A sárgáját két evőkanál vízzel összekeverjük és a kihűlt leveshez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, némi cukrot adunk hozzá. A tojáshabból apró galuskákat készítünk, és a levesbe rakjuk. Fahéjjal megszórva hidegen, vagy langyosan tálaljuk.

Ha a leves megvan, jöhet a második fogás:-)

Sörtészta

Hozzávalók:

  • 2, 5 dl sör (lehetőleg világos)

  • 20 dkg liszt

  • 5 evőkanál tej

  • 2 db tojás

  • 1 evőkanál olaj

  • Fél teáskanál só

  • Ízlés szerint, amit bundázni szeretnél vele (zöldség, gyümölcs, húsok)

A tejet, sört, lisztet, olajat gyúrd sima tésztává, a tojást és a sót keverd hozzá. Kb. fél órát hagyd pihenni a tésztát, hogy kicsit megkeljen. Kisüthetsz benne zöldséget, gyümölcsöt, de halat is, de bundázhatsz is vele, például almát. A tészta ízlés szerint ízesíthető vaníliás cukorral, fahéjjal, de borssal, sóval is.

Forrás: chefkoch.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...