2022.06.10. 16:54:38 6966 244

Szülőként is sokat segíthetsz az idegennyelvek könnyebb elsajátításáért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok szülő ismer és használ egy vagy akár két idegen nyelvet, és szívesen tanítgatná is otthon gyermekét, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Szeretnénk nekik segíteni egy-két tippel, hiszen a mai világban az idegennyelv-tudás alapvető fontosságú, és minél korábban kezdik, annál könnyebb dolguk lesz később.

Nyelvtanulás gyermekként - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyelvtanulás gyermekként

Inkább gyakran egy keveset, mint ritkán és rendszertelenül hosszabban

Sokkal hatékonyabb és kevésbé megterhelő a gyerek számára, ha mindennap 10-15 perces kis intervallumokban beszélünk hozzájuk idegen nyelven adott szituációkban. Rászánhatunk egy étkezést például az angolra, ekkor étkezéssel kapcsolatos szavakat, mondókákat vagy dalokat tanulhat meg. A fürdetés is jó móka lehet idegen nyelven. A lényeg, hogy valamilyen tevékenységhez kössük az idegen nyelvet, hiszen kis korban így a leghatékonyabb a nyelv elsajátítása. Ekkor még nem a szó szoros értelmében vett tanulásról van szó.

Sok-sok ismétlés

Nem kell mindig új dologgal traktálni a gyereket, eleinte elég, ha pár dalt és mondókát ismételgetünk neki, esetleg egy vagy két könyvet mindig angolul mesélsz el neki. Az ismétlések magabiztossá teszik, amit megtanul, azt tűpontosan fogja tudni.

Mit tanuljunk?

Kis gyerekekkel színeket, számokat, állatokat, mozgáshoz kapcsolódó szavakat, formákat, érzéseket, a hétköznapi tevékenységeiket kifejező szavakat és ezekhez társuló mondókákat érdemes tanítani.

Milyen eszközökkel?

Bármilyen játék jó lehet, de a kisbabáknak való játékok egyszerűen nagyszerűek idegen nyelvek elsajátításához. Ott van például a formabedobó, a különböző állatok, plüssök, csörgők, műanyag zöldségek, gyümölcsök és így tovább. Kézműveskedés közben is remekül lehet angolozni, de egyszerű rajzolás, gyurmázás, festés közben is. A fogócska, a bújócska szintén játszható idegen nyelven. Nem kellenek külön eszközök, sőt, mivel a kicsik nem tudnak olvasni, ezért még az angol nyelvű könyv sem kötelező. A képekre mutatva elmondhatjuk idegen nyelven is az illusztrált szavakat.

Hol keress mondókákat, anyagokat?

Ha már megvan az elhatározás, akkor nem árt, ha megtanulsz néhány gyerekeknek való dalt, mondókát. Ezeknek nagyszerű tárháza a youtube, de ha nem akarsz gagyi dolgokba belefutni, akkor mehetsz egyenesen a supersimple.com oldalra vagy a learnenglishkids.britishcouncil.org weblapra.

Adjunk pozitív visszajelzéseket

Nem gond, ha nem tökéletes az angolunk, a lényeg, hogy legyünk lelkesek és dicsérjük sokat a gyermeket, hogy minél pozitívabb élménye legyen az idegen nyelv elsajátítása közben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.