2022.09.27. 09:25:00 6700 240

Hogyan szerelheted le a szemtelenül kíváncsiskodókat? Hát így!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor az aktuális beszélgetőpartnered azt kérdezi, hogy miért nem vagy még házas, vagy mennyi pénzt keresel, azzal kínos helyzetet tud okozni. Főként, ha a kérdések nem négyszemközt hangzanak el. Hogy enyhíteni tudd a helyzet élét, sajátíts el 6 módszer a túlzottan kíváncsi kérdések kezelésére.

Kíváncsiskodó nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kíváncsiskodó nő

A mikroagresszió olyan kijelentés vagy incidens, amely közvetve, finoman vagy akaratlanul diszkriminálja egy kisebbségi csoport tagjait. Ebben és a zavaróan kíváncsi kérdésekben az a közös, hogy aki felé irányulnak, az negatív közeledésként értelmezi. Nulladik lépésként tanúsítsunk egy kis empátiát azzal, hogy próbáljuk megérteni, miért tesznek fel az emberek oda nem illő kérdéseket?

1. lehetőség: Rosszul mérik fel az intimitás szintjét. A határok félreértelmezése gyakran előfordul idősebb rokonokkal, akik gyerekként emlékeznek ránk. Ezért előfordulhat, hogy nem tartják tiszteletben felnőtt énünk érzéseit.

2. lehetőség: Nálunk jóval nyitottabb személyiségek. A mindenre rendkívül nyitott emberek egyszerűen azt feltételezik, hogy mi is azok vagyunk, és mi is annyi mindent elárulnánk az életükről, mint ők.

3. lehetőség: Próbálják fenntartani a társalgást/kapcsolatot. Lehetséges, hogy az ügyetlen kíváncsiskodás annak a módja, hogy ne akadjon meg a beszélgetés, vagy egyszerűen érdeklődését kifejezve akar minket a másik fél biztosítani a törődéséről.

4. lehetőség: Durva lelkület. Néha az emberek tévedésből udvariatlanok, azonban nagyon sok ember nehezen fogadja el vagy tiszteli a határokat.

6 módszer a kíváncsiskodó kérdések kezelésére

1. Szabd ki a határokat!

Ez a közvetlen, asszertív módszer nem mindenkinek való, de ha eleged van pl. abból, hogy mindig azt kérdezik, mikor fogsz már férjhez menni? Szabj félreérthetetlen határt: „Tényleg nem érzem attól jól magam, hogy ezt kérdezgetik.” Vagy passzold vissza a válaszadási lehetőséget (és a kényelmetlenséget) egy „Miért kérdezed?” kérdéssel.

2. Üsd el humorral!

Egy adag humor éppen az ellenkező hatást fejti ki, mintha keményen visszaszólnánk a kérdezőnek, bár lehetséges, hogy emiatt nem megy át a pontos üzenetet.
„Miért nem vagy házas?” Válasz: "Kitartok, míg X.Y. (kedvenc színészed/zenészed) észrevesz."

3. Szórj egy kis „morzsát”!

A kíváncsi kérdésre adott válasznak nem kell a teljes igazat tartalmaznia. A családi állapotra vonatkozó példánál maradva felelhetjük azt, hogy „Köszönöm a kedves érdeklődést, de még nem mesélhetek publikus fejleményekről.”

4. Vedd át az irányítást!

Ha a kérdező kínos témát feszeget, a konkrét válasz helyett adj neki valami mást, amiről kérdezhet, pl. említs meg egy érdekes „akadályt” (új hobbi, munkahelyi feladat), ami nem hagy időt a randizásra.
A téma megváltoztatásának másik módja, hogy ugyanazzal a témával kapcsolatban visszakérdezel: „Miért nem vagy még házas?” „Áh, bonyolult, de ti hogyan is ismerkedtetek meg?”

5. Keress együtt érző fültanút!

Ha észreveszed, hogy a társaságból valaki a szemét forgatja, amikor a kényes kérdés elhangzik, keresd meg később, hogy átbeszélhessétek az őt is zavaró szituációt. Ilyen módon csökkenteni tudod magadban a teljesen érthető negatív érzést.

6. A válaszod helyett erősségeidre irányítsd a figyelmet!

A kíváncsiskodó kérdések elgondolkodtathatnak, de úgy is érezhetjük magunkat tőlük, mintha elítélnének minket valamiért. Ezért, miután egy kérdés kizökkent a nyugalmadból, állítsd vissza az egyensúlyt azzal, hogy kifejezed, mire vagy büszke: „Valóban egyedülálló vagyok, de egyedül is el tudok érni bármit.”

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...