2023.09.13. 17:25:00 10293 301

Hosszabb éjszakák alias jobb alvás? Legyen így!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy a nyáron már hozzászoktunk a kevesebb alváshoz, de itt az idő, hogy odafigyeljünk szervezetünk helyes regenerálására. Hiába nem érzed (még) a hatását az alvásidő elégtelen hosszának és minőségének, az bizony dolgozik a szervezetünkben rendesen. Adjuk hát be a derekunkat, és igazodjunk jobban a nappal és éjszaka változásához!

Elegendő alvás álomfogóval - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elegendő alvás álomfogóval

Korábban már volt szó arról, hogy hormonháztartásunk bizonyos hormonjai mennyire függnek a napfény szintjétől. Ezek a változások vannak segítségünkre az ébredés és az elalvás sokszor nem is olyan egyszerű folyamataiban. Egy természetközeli és életmódunkba is belepasszoló alvási rutin kialakítása az élet minden területén előnyökkel fog járni.

Éppen úgy, ahogy életünk első néhány évében, érdemes megpróbálni egy körülbelül szabályos alvási ütemtervet kialkudni magunkkal. Amennyiben hasonló időpontban alszunk el, majd figyelünk az ébredés is hasonló időpontokban történjen, így idővel saját biológiai óránk is helyre billenhet amellett, hogy sokkal kipihentebbek leszünk. az alvási időt érdemes fokozatosan, például 2-3 éjszakánként 20-30 percekkel növelni. Most, hogy az őszi éjszakák is egyre hosszabbak lesznek, elméleti síkon létező törekvéseinket sokkal könnyebb lesz átültetni a gyakorlatba!

A tanulmányok szerint az elalvást gátolhatja, ha a lefekvés előtti órában tv, laptop vagy mobiltelefon monitorját nézzük, ezért ezen eszközök mellőzése lenne célszerű esténként.

Most, hogy már nem olyan magas az éjszakai hőmérséklet, és jóval kevesebb olyan program akad, ami ébren tart minket, tényleg ideje lenne a hosszabb alvással töltött éjszakáknak:
Szóval, lefekvés előtt alaposan szellőztessük ki, majd sötétítsük be a szobát, kapcsoljunk lágy – esetleg elalvást segítő – zenét, majd a kedvenc pihenést elősegítő gyógyteánk kíséretében lazítsunk egy kicsit, mielőtt ágyba bújunk.

Ne feledjük, az elégtelen alvásminőség hosszú távon negatívan befolyásolhatja a hangulatunkat is, ezért, amennyiben nem sikerül egészséges keretek között eltöltenünk alvással az éjszakákat, érdemes szakemberhez fordulni, hogy feltárhassuk és megszüntethessük az álmatlanságot és a zaklatott éjszakákat kiváltó okokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...