2018.05.14. 17:41:09 12105 352

Hozd formába a virgácsaid! – 2+1 tipp a tökéletes lábakért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mese, hamarosan itt a nyár, amikor is ideje megvillantani a télen nadrág alá zárt, harisnyába burkolt lábainkat. Végre a nagyérdemű is megcsodálhatja, amiért egész télen, tavasszal dolgoztunk: az apró szoknyáknak, nadrágoknak köszönhetően látható válnak az izmos combok, vádlik, és nem utolsó sorban a gyönyörűen ápolt, selymes bőr…

Formás lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Formás lábak

Hm, vagy mégsem? Merthogy Te is hajlamos vagy télen elhanyagolni a virgácsaidat a „Hiszen úgysem látszik a nadrág alatt!” felkiáltással (aki meg látja, ő meg így is szeret!:-))? No, akkor itt van néhány mentőötlet, ha gyorsan érkezne a nyár és vele együtt a lábvillantós, szoknyás, sortos időszak!

Minden az előkészítésen múlik!

Vagyis ha nem is minden, de nagyon is lényeges pontja a lábak ápolásának a szőrtelenítés előtti alapos előkészítés. És itt most nem arra gondolunk, hogy melegítsd fel rendesen a gyantát, vagy tedd elérhető távolságba a borotvát, borotvahabot, esetleg az epilátort! Ezek is nagyon lényeges pontok ugyan, de mi most inkább a bőr epilálás előtti megfelelő előkészítéséről beszélünk. Egy alapos bőrradírozás nem árt, hiszen ez által eltűntethetjük az elhalt hámsejteket, a pórusok kitágulhatnak, és ezzel megelőzhetjük a későbbi szőrbenövést. A peeling mellett a hideg-meleg vizes váltózuhany is jót tehet „csülkeinknek”, hiszen a vérkeringést is fokozza, illetve a pórusok a hideg hatására összehúzódnak, majd a melegnek köszönhetően újra kinyílnak, ami a későbbi szőrtelenítést sokkal hatásosabbá teszi majd!

Jöhet a fő attrakció?

Megszabadulni a kellemetlen szőrszálaktól? Ez manapság már szinte gyerekjáték, hiszen rengeteg lehetőség közül választhatunk. Ami általában minden módszernél igaz, akár a borotvát, akár krémet, akár epiláló készüléket, akár a gyantát választjuk, hogy a legjobb este, zuhany vagy fürdés után elvégezni a műveletet. Ilyenkor a bőrünk is lazább, a szőrszálak a fürdés, zuhanyzásnak köszönhetően lágyabbak, a pórusok is tágabbak, könnyebb a kis „hajak” eltávolítása. Az előttünk álló éjszakának köszönhetően bőrünknek van ideje kipihenni a szőrtelenítés alatt ért „sérelmeit”, van lehetősége regenerálódni. Ami még nagyon lényeges, hogy nagy valószínűséggel ilyenkor több időnk is van a műveletre, már nem rohanunk sehova, van időnk elmélyülni a „folyamatban”. Erre szükségünk is van, hiszen például epilátor vagy gyanta használatakor nem árt alaposnak lenni, de közben pihentetni is a bőrt, hiszen nyilván „megszenvedi” a felesleges szőr ilyen módszerrel való eltávolítását!

És ami utána jön!

Főleg gyantázás és epilálás után fontos (hiszen ilyenkor van leginkább megtépázva a bőr), hogy gondosan ápold bőrödet a művelet után! Ne feledkezz meg bekenni testápolóval, hogy így is feltöltsd megfelelő nedvességgel és vitaminokkal. A babaolaj sem rossz megoldás, habár egy kicsit „csúszós”! Ha egy kis barnító krémet is keversz a testápolódban, egyszerre lesz szőrtelen, pihe-puha és napcsókolta a bőröd! Hogy a pórusok is összehúzódjanak, szőrtelenítés után, de még „kenceficézés” előtt jöhet a hideg zuhany a lábaidra! Azért csak óvatosan, ne sokkold az amúgy is érzékenyebb bőrt túl erős vagy nagy sugárban folyó hideg vízzel!

Ha a formára is gondolnál!

Ha nem csak a bőr simasága, ápoltsága a cél, hanem formálni is szeretnéd virgácsaidat, elő a bringával vagy a futócipővel és mozgásra fel! Két legyet ütsz majd egy csapásra: kint leszel a friss levegőn, és közben sportolsz, formálod a télen elkényelmesedett izmaidat!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.