2019.04.13. 12:18:36 12312 372

Húsvéti receptjáték: Görög húsvéti kenyér - színes és édes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyományos húsvéti görög ételsorból nem hiányozhat a bárány, a tojás és a tsoureki, azaz a húsvéti kenyér sem. A briós szerű fonott kis koszorúcskák eredetileg citromhéjjal és édesköménymaggal készítik, de a fantáziadús nyugati szakácsok ezeket nyugodt szívvel lecserélték színes tortadíszítő cukorkákra, majd a koszorúk közebébe festett, főtt tojást biggyesztettek.

Görög szezámos kalács - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görög szezámos kalács

Az eredmény pedig önmagáért beszél: mutatós, finom és iszonyúan gyorsan elkészíthető! Az egyszerű elkészítés érdekében természetesen csalhatunk egy kicsit, és használhatunk a süteményhez készen kapott tésztát.

Így nem egészen 20 perc alatt elkészíthetők a dekoratív húsvéti kenyérkoszorúk:

Hozzávalók

  • 800 gr kész pizzatészta
  • 10 db főtt (és festett) tojás
  • 1 db felvert tojás
  • színes szórócukorkák

Elkészítési útmutató

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. A pizzatésztákat tekerjük ki a vágódeszkán és vágjuk fel mindkettőt éles késsel 10-10 csíkra.

A csíkokat párosítsuk össze, majd a párok egyik végénél csípjük össze a tésztákat.

Óvatosan tekerjük össze a két-két szárat, és kört hajlítva a kapott kötelekből, alakítsuk ki a kis koszorúinkat.

Ha kész a 10 db koszorúnk, helyezzünk 5-5 darabot a tepsikre belőlük. ezután használjuk fel a kissé felvert tojást a húsvéti kenyérkék tetejének átkenésére.

Kedvünk szerint szórjuk meg olyan apró díszítő cukorkákkal, amelyekről tudjuk, hogyan viselkednek sütés hatására.

Végezetül a vágódeszkán óvatosan törjük meg a színes keménytojások héját egy kis felületen, hogy ne robbanjanak szét a sütőben, és helyezzük el ezeket a koszorúk közepén.

Süssük 10-12 percig, míg a sütemény aranybarna nem lesz. Sütés után rácson hűtsük ki!

KÜLDD BE TE IS KEDVENC HÚSVÉTI RECEPTED!

Várjuk húsvéti receptjeiteket április végéig. A beküldők között 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk ki!

A részleteket és a játékszabályokat itt találod>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!