Húsvéti receptjáték: Görög húsvéti kenyér - színes és édes
A hagyományos húsvéti görög ételsorból nem hiányozhat a bárány, a tojás és a tsoureki, azaz a húsvéti kenyér sem. A briós szerű fonott kis koszorúcskák eredetileg citromhéjjal és édesköménymaggal készítik, de a fantáziadús nyugati szakácsok ezeket nyugodt szívvel lecserélték színes tortadíszítő cukorkákra, majd a koszorúk közebébe festett, főtt tojást biggyesztettek.
Az eredmény pedig önmagáért beszél: mutatós, finom és iszonyúan gyorsan elkészíthető! Az egyszerű elkészítés érdekében természetesen csalhatunk egy kicsit, és használhatunk a süteményhez készen kapott tésztát.
Így nem egészen 20 perc alatt elkészíthetők a dekoratív húsvéti kenyérkoszorúk:
Hozzávalók
- 800 gr kész pizzatészta
- 10 db főtt (és festett) tojás
- 1 db felvert tojás
- színes szórócukorkák
Elkészítési útmutató
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. A pizzatésztákat tekerjük ki a vágódeszkán és vágjuk fel mindkettőt éles késsel 10-10 csíkra.
A csíkokat párosítsuk össze, majd a párok egyik végénél csípjük össze a tésztákat.
Óvatosan tekerjük össze a két-két szárat, és kört hajlítva a kapott kötelekből, alakítsuk ki a kis koszorúinkat.
Ha kész a 10 db koszorúnk, helyezzünk 5-5 darabot a tepsikre belőlük. ezután használjuk fel a kissé felvert tojást a húsvéti kenyérkék tetejének átkenésére.
Kedvünk szerint szórjuk meg olyan apró díszítő cukorkákkal, amelyekről tudjuk, hogyan viselkednek sütés hatására.
Végezetül a vágódeszkán óvatosan törjük meg a színes keménytojások héját egy kis felületen, hogy ne robbanjanak szét a sütőben, és helyezzük el ezeket a koszorúk közepén.
Süssük 10-12 percig, míg a sütemény aranybarna nem lesz. Sütés után rácson hűtsük ki!
KÜLDD BE TE IS KEDVENC HÚSVÉTI RECEPTED!
Várjuk húsvéti receptjeiteket április végéig. A beküldők között 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk ki!
A részleteket és a játékszabályokat itt találod>>