2022.01.05. 17:25:00 8915 284

Idén csináld másképp! Dolgok, amiket leegyszerűsíthetsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van ötleted arra, hogy mi az, amit leegyszerűsíthetnél a mindennapjaidban? Mik azok, amik túl sok időt és energiát vesznek el? Nem kell túl nagy dolgokra gondolni, hiszen sok kicsi sokra megy! Takarítás, főzés, öltözködés? bármi is viszi el a legtöbb idődet, lehet faragni belőle!

Mosás egyszerűsítve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás egyszerűsítve

A szortírozás és a napi rutin leegyszerűsítése rendkívül hasznos, mivel rengeteg időt spórolhatsz meg vele. Minél kevesebb energiád megy el bizonyos döntések meghozatalára, annál több marad másra. Mondjuk pihenésre! Ráadásul sok praktikával még helyet és pénzt is spórolhatsz!

Egyszerűsíts a háztartás terhein!

1. Takarítószerek és mosószerek

Nem szükséges mindenféle felületre és szennyeződésre külön takarítószert betárazni. Részesítsd előnyben a multifunkciós, azaz általános tisztítószereket, vagy legyél még gazdaságosabb és kezd el használni még több dologra a szódabikarbóna és az ecet kettősét. Aki környezetbarát megoldáson gondolkodik a mosás terán, mindenképp próbálkozzon meg az utántöltéssel, öblítőként pedig kis üvegcsés mosóparfüm kerülhet az ecet mellé öblítőként, ha nem szeretnél lemondani az illatokról.

2. Tisztálkodószerek

A napi szinten használt fogkrém, tusfürdő és testápoló mellett még hány félig-meddig üres flakon szorong a fürdőszoba polcain? Nosza szép sorban fogyaszt ki mindet és csak akkor vásárolj új készítményt, amikor már minden más elfogyott.

3. Élelmiszerek

Melyik az a 15-20 étel, amit szívesen eszel és szívesen is főzöl? Írj listát belőlük! A fogásokat színesítheted időnként másabb fűszerezéssel, így az alapelv megmarad és továbbra is kevesebbet kell a menün gondolkozni. Azt, hogy milyen alapanyagok kellenek a gyakran főzött ételekhez, hamar meg lehet tanulni. Készülj fel a heti főzésre úgy, hogy a kamrából, a hűtőből és fagyasztóból össze tudd válogatni az összes szükséges hozzávalót. Aki gyakran elcsábul a boltban, az sok-sok felesleges vásárlástól megkímélheti így magát.

4. Könyvek

Megrögzött bibliofilek most görgessenek csak inkább tovább! A könyvtári tagság sok helyet fog szabadon hagyni a polcainkon. Míg aki nem szereti a hagyományos kölcsönzést, szerezzen be e-könyvolvasót és olvasson azon e-könyveket!

Egyszerűsítsd a napi rutint!

1. Frizura

Vágass olyan fazont, amit nem kell napi szinten formázgatni az éjszakai elfekvés miatt. A félhosszú, hosszú hajat sokszor elég csak átfésülni és vagy gyorsan lófarokba fogni vagy száraz sampont hívni segítségül.

2. Kozmetikumok

Sminkelsz reggelente? Ha igen, akkor kell egy tökéletesen passzoló BB-krém, egy szempillaspirál, egy mindenhez illő rúzs és némi arcpír! 5 perc és készen is leszel! Az i-re a pont pedig a kedvenc parfümöd lesz. Miért kellene ennél több egy átlagos hétköznapra?

3. Ruhatár

A kulcs, hogy ne legyen dugig a szekrényed! Szanáld ki az “ezer éve nem volt rajtad” darabokat és próbálj egymással kombinálható ruhákat megtartani, és utána csupa ilyet vásárolni. A kapszulagardrób előnyeit biztosan nem kell sokat ecsetelni.

Az emberiség gyűjtögető életmódja, azaz a fogyasztói társadalom egy csomó olyan szokást eredményez, amelyre valójában nincs is szükségünk. Rázd le ezeket magadról, hogy számodra kényelmes, önazonos életmódot tudj folytatni.

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában