2021.06.15. 09:30:00 8008 248

Így bánj jól az alsóneműddel: Viselési és mosási praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismered azt az elvet, miszerint egy viselet, egy mosás? A fehérnemű terén jól fontold meg ennek betartását! Vagy legalábbis a melltartók esetében másnapi “pihentetés” szükséges egy nem túl izzasztó nap után. Azt már tudjuk, miért fontos a megfelelő méretű melltartó, de mi a helyzet a fehérnemű alsókkal?

Fehérneműk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehérneműk

Az alsónemű vásárlásakor nem csak az a lényeg, hogy a melltartó jól tartson és a nem megfelelő méret ne károsítsa egészségünket! Az alsó testtájék is megérdemli ugyanezt a gondoskodást!
Mivel a testtípusunk ismerete a ruházkodás minden pontján kulcsfontosságú ismeret, egyszer muszáj lesz azt rendesen feltérképeznünk.

Hogyan válassz megfelelő alsóneműt?

A méret a lényeg, itt is! Ne csalj saját magad megnyugtatása céljából azzal, hogy egy számmal kisebb fehérneműt veszel. A bugyid méretezését nem sokan fogják látni, miközben viseled, ugye?
A kelleténél kisebb alsónemű természetesen túl feszes lesz, így ugyancsak kialakulhat a fenék és a has bőrén csúnya bevágás, ami a nap végére akár be is vérezhet! Ne tegyél ilyet magaddal!
Egy testhezálló ruha alatt a túl kicsi fehérnemű úgyis megbosszulja magát, mivel még a vékonyabb hölgyek sziluettjét is képes elrontani, ha a lazább bőrszövet picit kibuggyan a bugyi körül.

A fazon és az alsónemű anyagának kiválasztásakor testalkatunk mellett a funkcionalitás is kardinális kérdés: Sportoláskor nem egészséges csipkés tangát hordanunk, míg egy rövid, esti programon megengedhetjük magunknak.

Színre színt!

Ismerd meg ruhatárad darabjait aszerint is, hogy az anyaguk vastagsága és színe miatt mennyire lesznek átlátszóak! Ugye milyen zavaró látni máson is, amikor a világos ruházaton átüt a sötétebb vagy mintás anyagú fehérnemű? A könnyű nyári viseletekhez inkább válassz egyszínű fehéret, de még jobb a testszínű!

A melltartónak is jár a pihenőnap!

Az elasztikus anyagokat egész napos viselésük során már a testhőmérsékletünk is átmelegítheti. A hő hatására a rugalmas szálak megnyúlhatnak, és az anyag veszít eredeti rugalmasságából és formájából. Természetesen miután visszahűlt az anyag, valamennyire vissza rövidül az elasztikus szál is - ez a folyamat akár 24 órán át is tarthat -, de ez a mérték idővel egyre csökken. Végül a nyúlás olyan mértékűvé válik, hogy nem fog tartani az anyag. Emiatt ne viseld ugyanazt a melltartót egymás utáni napokon!

Hogyan mosd az alsóneműt?

Ahogyan már biztosan hallottad, a kézzel történő mosás a legoptimálisabb az intim ruhadarabok tisztítása céljából. Az így kezelt fehérneműk sokkal tovább maradnak majd újszerű állapotban. Kímélő mosószert - ez lehet akár babasampon is - válassz és a víz se legyen túl meleg! Ugye a hő!
Fehérneműt szárítógépben szárítani nem túl jó ötlet, mivel itt aztán tényleg károsodhatnak a gumis szálak.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában