2021.04.05. 08:19:17 7791 233

Így készül a mennyei marcipános-sárgarépás muffin
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amennyiben még rajtad van a süthetnék, de nem szeretnél órákon át a konyhában állni, készítsd el ezt az igazán különleges, és nem utolsó sorban finom, marcipános-sárgarépás muffint!

Marcipános-sárgarépás muffin ©gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Marcipános-sárgarépás muffin ©gizi-receptjei.blogspot.com

A muffin sütése igen egyszerű feladat, és még a gyerekeket is bevonhatjuk a munkába. Keverhetnek, kavarhatnak kedvükre, mert a tészta elronthatatlan. A húsvéti ünnepekhez nálunk hozzátartozik egy-egy sárgarépás sütemény, torta, vagy éppen egy egyszerűen, és rövid idő alatt elkészíthető muffin. A muffin tésztához a reszelt sárgarépa mellett, keverhetünk pl. darált diót, ízlés szerint fűszereket, és a közepébe belerejthetjük a marcipánt, mellyel csak még finomabbá tehetjük. A kihűlt muffint pedig vajkrémmel koronázzuk meg tálalás előtt.....

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 0,5 dl tej
  • 2 db tojás (közepes)
  • 10 dkg vaj (teavaj)
  • 20 dkg marcipán

A sárgarépát egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, a darált diót, és keverjük alaposan össze.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat, majd keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a felolvasztott, és visszahűtött vajat, majd a tejet is.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a cukros-tojásos keveréket, majd keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és szintén keverjük alaposan össze.

A muffinformát béleljük ki muffinpapírral, (v. szilikonos muffin formával) majd mindegyikbe tegyünk egy-egy kiskanál masszát.

Ezután helyezzünk a közepébe egy-egy darabka marcipánt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Mascarponés vajkrém hozzávalói:

  • 15 dkg masccarpone
  • 7 dkg vaj
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vajat, majd keverjük habosra.

Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük habosra.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd két részletben keverjük hozzá a krémhez.

Ezután egyszerűen csak kanalazzuk rá a kihűlt muffin tetejére, majd ízlés szerint szórjuk meg színes szórócukorral.

A muffin tésztája szaftos, és nagyon finom a közepében megbújó marcipánnal, és a vajkrémmel a tetején.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!