2021.10.06. 09:00:00 5873 180

Így lehelj életet magadba, ha rossz napod van
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sötétben kelünk, esőben megyünk és amúgy is… ne szóljanak hozzánk, mert… csak úgy! Ha te is bal lábbal keltél fel, ne keseregj és ne lovald bele magad még jobban a rossz kedvbe! Csavarj egyet a dolgokon és állítsd alaphelyzetbe a napot!

Minden rendben (lesz)! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Minden rendben (lesz)!

Amikor még élni is fáj és tényleg semmihez sincs kedvünk, egy a biztos: nem használnak a túlzottan optimista erőltetések. A kívülről történő próbálkozások csak még jobban idegesíthetik az embert, kivéve, ha tényleg egy nagyon szuper ötletről van szó, nem pedig közhelyekről. A megoldás kulcsa a rosszkedvű ember kezében van, és ez nem más, mint a cselekvés!

Mivel próbálkozz feldobni a napod, amikor rosszkedvű vagy?

1. Amikor a szürke szürke marad.

A mosolygást állítólag be lehet gyakorolni - és mint kint, úgy bent - meg is hozhatja a jobb kedvet, de az sem baj, ha néha-néha megengeded magadnak a borongást. Lehet, hogy kicsit elfáradtál vagy bújkál benned valami. Ha teheted húzd meg magad és kuckózz be egy forró csokival és hallgasd egy meleg takaró alól az eső kopogását, a kedvenc albumodat vagy folytasd az aktuális sorozat nézését. A munkahelyen pedig, ha a pozíciód engedi, kiteheted a “ne zavarj” táblát egy fülhallgató segítségével ;-)

2. Tegyél rendet magad körül!

Lehet, hogy a rosszkedv elhatalmasodását nem csak az időjárás okozza, de a gondolataink vagy a környezetünk kuszasága is tovább fokozza.
Vedd rá magad a közvetlen környezetedben történő rendrakásra: Nem kell egész napos takarítást szervezni (Nem is akarnád!), de röpke negyed óra alatt sokra juthatsz és a rutinszerű feladatok meg fogják támogatni a napodat.
Ha tényleg nincs semmi ingerenciád megmozdulni sem, tegyél rendet a fejedben! A gondolataink figyelése és rendszerezése fontos támpontokat adhatnak arról, miért érezzük magunkat ilyen pocsékul.
Ezt a semmi sem jó időszakot felhasználhatjuk a közösségi médiák szelektálására is: Szabadulj meg azoktól az ismerősöktől (persze csak virtuális némítással), akik csupa idegesítő, zavaró és feleslegesen provokáló tartalmakkal árasztják el a hírfolyamot. Az általános kedvünk is jobb lesz, ha nem kell minden nap elborzasztó hírekre kelni.

3. Tedd rendbe magadat!

Hogy átsegíthesd magadat a holtponton, foglalkozz kicsit magaddal! Ha úgy érzed, tegyél be valami vidám zenét és ugráld keresztül a nappalit. a zene és a mozgás boldogsághormont szabadít fel, így máris rózsásabbnak láthatod a helyzetet.
Nyújtózkodj, vegyél egy frissítő zuhanyt - akár a hajadat is megmoshatod-, és egyél valami finomat! Ha ki kell mozdulnod, ne feledkezz meg valami csinosabb ruháról sem! Meglásd, a kedved is sokkal jobb lesz ezektől.

4. Koncentrálj a holnapra!

Ha a fizikai aktivitás olyan távol áll a rosszkedv idején tőled, hogy csak na, akkor arra kell vigyázni, hogy ne veszítsd el a fókuszt! Senkinek sem hiányzik a depresszió.
Vedd számba a holnap elintézendő fontos dolgokat egy tételes feladat listába szedve, de ne csak a szükségszerűen intézni valókat írd fel, a sort szakítsa meg gyakran valami téged inspiráló és feltöltő program is! A lista írását ne vidd túlzásba: Ha túl hosszúra sikeredik, inkább nyomasztó, mintsem segítő hatással lesz.

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...