2019.05.16. 16:25:12 6809 183

Így tárold a szezonális ruhákat praktikusan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az évszakok változásával gardróbunk látképe is megváltozik. Tavasszal például a nagykabát, a kesztyű és a sál kerül ki a képből, míg ősszel a bikini és a pántos ruhácskák kerülnek a szekrény mélyére. A szezonális ruhák megfelelő tárolása azonban egy kis odafigyelést igényel tőlünk.

Gardróbfrissítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gardróbfrissítés

Ki szeretne kellemetlen meglepetést, amikor a hosszú szünet után előkerülnek az előző szezonból félretett kedvenc ruhadarabok? Én ugyan nem, úgyhogy ezentúl az alábbi tippeket követve gondoskodom ruháim épségéről.

1. Mindent moss át!

„Csak egyszer vettem fel, és csak egy picit üldögéltem benne a teraszon.” Akkor is ki kell mosni, hiszen így a kártékony rovarok is kevésbé éreznek majd kényszert a ruhába költözésre. A makacsabb foltok kiszedését se halogasd, azok az idő múlásával egyre csak sötétednek.

2. Válaszd az anyagnak megfelelő tárolási módot!

A legkönnyebben és a legolcsóbban még mindig a kartondobozok szerezhetők be, ám nem árt meggyőződni arról, hogy tényleg teljesen makulátlanok-e. A műanyag tárolódobozok is hasznosak lehetnek, de ne feledkezzünk meg a bennük csapdába esett nedvesség problémájának lehetőségről. A legjobb megoldásnak a rendesen kitisztított, használaton kívüli bőröndöket tartják, azonban a műanyag zsákokba való pakolástól óvva intünk mindenkit! A lényeg ugyanis, hogy a ruhák lazán legyenek egymáson, hogy a rétegek között áramolhasson a levegő.

3. Óvatosan az akasztással!

Amennyiben úgy döntünk, hogy akasztva tárolunk bizonyos darabokat, a nehéz pulóverek és egyéb kötött holmik ne legyenek közöttük! A hosszú távon való lógás az anyag kinyúlásával fenyeget. Itt is figyeljünk arra, hogy a ruháknak elegendő helye legyen, ezáltal nemcsak a nemkívánatos gyűrődéseket, de a penészedést is elkerülhetjük.

4. Használd körültekintően a rovarirtószereket!

A molygolyók hasznosak az egerek távoltartására irányuló harcban is, ám nem árt óvatosan használni ezeket a szereket. Főként, ha a háztartásban kisgyermek vagy háziállat is él. Az ő biztonságuk érdekében minden esetben tartsuk be a gyártói előírásokat!

5. Időnként ellenőrizd le a tárolódobozokat!

Ne hagyjuk, hogy a használaton kívüli ruhák feledésbe merüljenek, mert csak az időnkénti ellenőrzéssel tudunk reagálni időben a felmerülő problémákra. 4 feltételnek kell egyidejűleg teljesülnie, hogy a ruhák biztonságban átvészeljék a tárolási időszakot:

  • Tiszta; mind a tárolódoboz, mind a bele kerülő ruha.
  • Hűvös; hőforrástól távol tartandók a károsodás elkerülésének érdekében.
  • Sötét; fénytől óvva nem fakulnak ki olyan hamar a színek.
  • Száraz; a nedvesség vonzza a penészt és a rovarokat.

Forrás: thespruce.com/storing-seasonal-clothing-1900114

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...